Çeşitli baharat ve unların kullanılmasıyla yapılan ekmeğe “Osmanlı Ekmeği” deniyor. Tekirdağ Çorlu’da üretilen ekmek, 7 çeşit tahıl ununun yoğrulmasıyla ortaya çıkıyor. Yulaf, çavdar, kepek, tam buğday gibi unlar kullanılıyor. Kullanılan baharatlar ise haşhaş, çörek otu, kepek, susam.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Yaklaşık bir saat yoğrulan hamur, yarım saatlik bir dinlenmenin ardından 8 dilim halinde ve özel tabaklarda pişiriliyor. 600 gramlık bu ekmeğin fiyatı ise 2,5 TL.
trthaber.com
Bu da "Osmanlı Ekmeği"
Tam buğday mı, beyaz ekmek mi derken, yeni bir lezzetle tanıştık. Osmanlı Ekmeği'nde, 7 çeşit tahıl unu ve bolca baharat kullanılıyor...
YORUM EKLE
1
Okul kantininde çalışanlara yeni düzenleme
2
Papia’dan yeni Decor Peçete
3
Tesco Kipa yönetici yetiştiriyor
4
Ambalajsız şekere yasak geliyor!
5
İşte beyaz ekmeği sofradan kaldıracak ürünler
6
Gaziantep'ten "bulgur kahvesi"
7
Çocuğunuz daha zeki olabilir!
8
Çalışana tavuğu yasakladı!
9
Rusya ABD etine kapılarını kapattı!
10
Temel gıdalar biyoyakıt mı oluyor?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12