Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, kurduğu Arıcılık ve Çam Balı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile arıcılık ve çam balı konusunda bilimsel araştırma yapacak.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arıcılık ve Çam Balı Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı olarak kurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arıcılık ve Çam Balı Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına ve yönetim organlarının görevlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlıyor.
Merkezin amacı ise yurt içinde ve yurt dışında arıcılık ve çam balı konularında bilimsel araştırma, inceleme ve çalışmalar yapmak olarak belirlenirken, merkezin faaliyet alanları şu konulardan oluşacak:
"-Arıcılık ve çam balı konusunda bilimsel araştırma yapmak,
-Arı yetiştiriciliği konusunda araştırmalar yaparak bunların yayınlanmasını sağlamak,
-Damızlık ana arı ve koloni üretimi yapmak ve bu konudaki üreticilerden gelen talepleri karşılamak,
-Bal ve polen analiz laboratuarı kurarak toplanan veya gönderilen numuneler üzerinde çalışmalar yapmak,
-Arıcılık ve çam balı konularında donanımlı ve yeterli kadroların yetiştirilmesine yönelik eğitim çalışmalarını gerçekleştirmek,
-Çam balını üreten çam pamuklu koşnili konusunda çalışmalar yaparak kaliteli çam balı üretiminin arttırılmasına yönelik katkı sağlamak,
Çalışma alanlarındaki faaliyetler için gerekli görülen laboratuar, üretim binaları ve arılık kurmak; çalışma alanları kapsamında önerilen araştırma projelerini imkânlar ölçüsünde desteklemek,
-Arıcılık ve çam balı konusunda üreticilere yönelik kurslar düzenlemek, sertifikalar vermek, üreticilerin sorunlarını çözmek, danışmanlık hizmeti vermek, yöre halkını bu konularda teşvik etmek,
-Sağlıklı ve organik bal üretimi konusunda çalışmalar yapmak,
-Bal üreticilerinin her türlü sorunları ile ilgilenerek çözüme katkı sağlamak,
-Merkezin kuruluş amacına uygun diğer çalışmaları gerçekleştirmek."
dunya.com
Baldaki hile üniversiteleri de harekete geçirdi
Son dönemde sık sık gündeme gelen balda hile yapıldığı iddiaları üniversiteleri de harekete geçirdi.
YORUM EKLE
1
Yerli karpuz sofralara girmeye hazırlanıyor
2
Bal üreticileri yeni sezondan umutlu
3
Meyve ve sebzeciler Çine ihracata hazırlanıyor
4
Gıdayla ilgili yanlışları düzeltecekler!
5
Yeni oluşum sektöre katkı sağlayacak
6
Yemeklerimiz de küresel lige çıktı
7
Ayran dünyanın en sağlıklı içkisi
8
Başbakan'a sektörden tam destek geldi
9
Afrika topraklarına ilgi artıyor
10
Ülker DiaSAda neler yapacak?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12