Şekerleme sektöründe faaliyet gösteren Hacı Paşa Suluhan, bazı firmaların ucuz olduğu için imalatta alkol bazlı aromalar kullandığını iddia etti. Suluhan, halen kalaysız bakır kaplarda imalat yapan işletmelerin de olduğunu öne sürdü.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bu bayramda vatandaşlar genellikle misafirlerine kavurma ikram edecek. Ramazan Bayramı'nda olduğu kadar tüketilmeyecek ama şekerleme çeşitleri de evden eksik olmayacak. Vatandaşlar yavaş yavaş şekerlemecilerin yolunu tutarken sektör temsilcileri tüketicileri uyardı.
Şekerleme ve tatlı ürünlerinde kullanılan aroma ve tatlandırıcılara dikkat çeken uzmanlar, merdiven altı üretim yapan bazı firmaların imalatta ucuz olduğu için alkol bazlı aromalar kullandıklarını söyledi. Hacı Paşa Suluhan Şekercisi Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Paşa Suluhan, şekerleme sektörünün adı kadar tadı ve kârı güzel bir sektör olduğunu ifade etti. Ancak sektörde merdiven altı tabir edilen imalatların piyasada çokça bulunduğuna dikkat çeken Suluhan, buralardaki imalatlarda genetiği değiştirilmiş (GDO) ürünler kullanıldığının altını çizdi.
Tüketicileri kimyasal olmayan doğal hammaddeli ve helal belgeli ürünleri tercih etmeleri konusunda uyaran Suluhan, "Aldığımız ürünlerin doğal olmasına dikkat etmeliyiz. GDO ile üretilmiş lokum, bal, pekmez, pekmezli sucuk, şeker ve reçel gibi ürünler tüketilmemeli. Vatandaşlar, merdiven altı olarak tabir edilen ve hijyen olmayan yerlerde üretilen ürünleri tercih etmesin. GDO insan sağlığına zararı olduğu kadar kayıt dışı olmasıyla da ekonomimize zarar vermektedir." dedi.
Gıdada olduğu gibi şekerleme ürünlerinde de aroma ve renklendiriciler kullanıldığına dikkat çeken Suluhan, aromaların yağ ve alkol bazlı olmak üzere iki çeşidinin olduğunu anlattı. Yağ bazlı koşher belgeli aromanın fiyatının alkol bazlı aromaya göre yüksek olduğunu belirten Suluhan, bazı firmaların ucuz olduğu için imalatta alkol bazlı aromaları tercih ettiğini öne sürdü. Suluhan, "Damak zevki asla yanılmaz. Alımlarda tadına bakarak almalıyız. Özellikle şekerleme tüketiminde hassasiyeti ve şeffaf olan firmaların ürünleri tercih edilmeli. Bilinçli tüketici olup kimin nerde ne şekilde üretim yaptığını araştırmalıyız." diye konuştu.
KALAYSIZ BAKIR KAPLARDA ÜRETİM YAPANLAR VAR
Şekerleme ve tatlı sektöründe bazı firmaların ürünlerini kalaysız bakır kaplarda imal ettiğini de belirten Hacı Paşa Suluhan Şekercisi Yönetim Kurulu Başkanı Suluhan, bunun insan sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. İmalatın krom kazanlarda olması gerektiğinin altını çizen Suluhan, "Bazı firmaları gezerken gördüğümüze duyduğuma inanamıyoruz. Halen bakır kalaysız kazanlarda bal, pekmez, pekmezli sucuk, şeker ve reçel kaynatanlar var." şeklinde konuştu.
Habertürk
Şekerlemede büyük tehlike!
Şekerleme ve tatlı sektöründe kullanılan aroma ve renklendiricilerin insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştığı ifade edildi.
YORUM EKLE
1
İyi patates pişirmenin püf noktaları
2
Antibiyotik kullanımı masaya yatırılıyor
3
Limon ihracatı yüz güldürüyor
4
Almanya Türk dönerini tüketiyor
5
Peynirde korkunç sahtekarlık!
6
Mısır çiftçinin yüzünü güldürdü
7
Coca Cola 'helal kola' başvurusu yaptı mı?
8
Rekolte arttı patatesin yüzüne bakan yok!
9
Bu yıl 10 kat fazla palamut bekleniyor
10
Siirtli üreticinin "yeşil altın" sevinci
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12