Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism’da yayınlanan ve Rippe Lifestyle Institute kurucusu ve Florida Üniversitesi Biyomedikal Bilimler Profesörü kardiyolog Dr. James M. Rippe tarafından gerçekleştirilen araştırma, ilave şeker tüketimi sonucunda LDL ve trigliserid düzeylerinde klinik olarak anlamlı bir artışın olmadığını gösterdi.
Rippe şunları söyledi: "Bu çalışmada, metabolik ölçümlerde düşük lipid değerler çok küçük farklılıklar gösterdi. Lipid düzeylerindeki farklılıkların kalp hastalıkları riskini artırdığına ilişkin bir kanıt bulunamadı. Bu çalışmamın sonuçları, geçen yıl Amerikan Kalp Vakfının bilimsel toplantısında sunduğum mısır şekeri ve sakarozun etkilerinin benzer olduğuna ve LDL düzeyini normal sınırların üzerine çıkarmadığına ilişkin verileri teyit etti.”
Gıdahattı
İlave şeker kalp hastalığı riskini arttırıyor mu?
Uzmanlar kalp hastalıkları ile ilave şeker tüketimi ilişkisi konusundaki endişeleri giderdi.
YORUM EKLE
1
Yenilenebilir enerji geliştirme işbirliği
2
İşitme engellilere ‘Kim’ sahip çıkar!
3
Ramazan'da fıstık gibi ihracat
4
Makro Ramazan’ı 4 yeni mağaza ile karşılıyor
5
Şirinler’in minik kahramanları Happy Meal’de
6
İndiriman ile keyifli alışveriş Meysu’da
7
Mopaş’tan 2 şube birden
8
'Tuttum bu fikri’ diyorsanız tıklayın!
9
Tutku Cezz Zeytinyağları’na hayat verdi
10
e-ticarette iftar bereketi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:47
GÜNEŞ
08:19
ÖĞLE
13:08
İKİNDİ
15:26
AKŞAM
17:46
YATSI
19:13