Ramazan ayında, iftarı zehir eden bir skandal patlak verdi. İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde dinimizce "haram" olan domuz eti ile diğer etlerin aynı tavada ve aynı yağda pişirildiği ortaya çıktı. Otel, 2 bin 500 lira ceza ödeyerek işin içinden sıyrıldı. Skandal ise gündeme bomba gibi oturdu. Otoriteler, "Domuz eti ile diğer etlerin ayrı tavalarda ve ayrı mutfaklarda pişilmesi gerekir" dedi. Ancak bu kurala kimsenin uymadığı, durumun ise sanıldığından daha trajik olduğu idda edildi. Gözler ise geceliğine milyonlar ödenen lüks otellere çevrildi.
'OTEL YÖNETİMİ BASKI YAPIYOR'
Takvim'in "domuz eti ve diğerleri aynı tavada" haberinin ardından elini vicdanına koyan aşçılar, seslerini yükseltti. Gazeteyi arayan aşçılar, işletmelerin çok ucuza aldıkları domuz etini, dana eti diyerek müşterilerine servis ettiklerini söyledi. İstanbul başta olmak üzere Ege ve Akdeniz'de bulunan otellerin aşçıları, otel yönetiminin, kendilerini domuz eti ile kırmızı eti aynı mutfakta pişirmeye ve bunun için aynı tavayı kullanmaya zorladıklarını belirtti. İşte aşçıların domuz eti isyanı:
'CEZAYI GÖZE ALIYORLAR'
30 yıldır Türkiye'nin her yerinde çalıştığını söyleyen eski aşçı E.T., müşterilerin domuz eti ile kırmızı eti ayırt edemediğini söyledi ve ekledi: "Otel yönetimi, aşçıya baskı yapar. Aşçı önüne ne malzeme konulursa onu yapar. Bana göre cezalar az ve caydırıcı değil. Otel yönetimi cezayı göze alıyor. Domuz eti skandalı yıllardır varlığını sürdürüyor."
SOSLU ALDATMACA
BAŞ AŞÇI M.Y.: İstanbul'da lüks bir otelde çalışıyorum. Etin kilosu 60 lira. Domuzun kilosu ise 18 lira. Domuz etinin özellikle arka kısmını bir gün önceden sosa batırıyoruz. Ertesi gün kırmızı et diye servis ediyoruz. Böylece otel kara geçiyor.
BAŞ AŞÇI D.D.: Marmaris'te büyük bir otelde görev yapıyorum. Burada bırakın domuz eti ile diğerlerini aynı tavada pişirmeyi, herkese domuz eti veriliyor. Kimse yediği etin domuz eti olduğunu bilmiyor.
BAŞ AŞÇI N.K.: Antalya'da tatil köyünde çalışıyorum. Et diye domuz eti veriliyor. Avcılar yaban domuzunun kilosunu 6 liradan satıyor. Otelin işine geliyor.
AŞÇI K.İ.T.: İzmir'de 5 yıldızlı bir otelde baş aşçı yardımcısıyım. Yönetmeliğe kimse uymuyor. Domuz etinin piştiği yağda ve tavada diğer etler de pişiriliyor. Kimse denetlemiyor.
takvim.com.tr
Domuz etini "kırmızı et" diye servis ediyoruz
Domuz eti skandalı genişliyor. Aşçıların anlattıkları insanın kanını donduruyor: "Domuz etini sosa batırıp, kırmızı et diye servis ediyoruz."
YORUM EKLE
1
ABden 3 beyaza sert tedbir
2
TİGEM sertifikalı tohum fiyatını belirledi
3
Damak zevki, yaşlandıkça değişiyor
4
Avrupa gıda devlerine ilk Türk başkan
5
Ramazan'da "bal" gibi zam yaptılar!
6
Sıcak günler beyaz etçilere yaramadı!
7
Türk-Bulgar Ortak Yemek Kültürü tanıtıldı
8
Bu buluş ev hanımlarını sevindirecek
9
İstanbul'da soğuk hava depolarına sahur baskını
10
Muşmula deyip geçmeyin!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:27
GÜNEŞ
07:57
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:23
AKŞAM
17:45
YATSI
19:10