Buzdolaplarının en tehlikeli bölümü ise meyve ve sebzelikler. Bu bölümde bu yıl özellikla Avrupa'da birçok kişinin ölümüne yol açan e.coli, salmonella ve listeriya gibi ölümcül bakterilere rastlandı.
129 BİN BAKTERİ
Dondurucu kısım olmayan buzdolapları incelendiğinde santimetre kareye 7850 koloni şeklinde yerleşmiş bakteri tespit edildi. Hatta bunun 129.000 bakteriye kadar çıktığı görüldü.
Bu rakam tavsiye edilen standardın ise çok üstünde. Temiz ve sağlık standartlarına uygun bir buzdolabında bu rakamın santimetre kareye 0-10 bakteri biçiminde olması gerekiyor.
Tehlikenin büyük olduğuna dikkat çeken uzmanlar "Buzdolabı yiyecekleri sağlıklı bir biçimde saklama görevini üstlenmelidir. Buzdolaplarının görevi sıcak havalarda daha da önem kazanıyor. Yeterince soğutmayan buzdolapları bakterilerin büyümesine neden olur." şeklinde açıklama yaptı.
Buzdolabındaki tehlikeye dikkat!
Buzdolapları yiyecekleri güvenle saklamak için olsa da son yapılan araştırmalar bunun aksine bakteri yuvası olabileceğini de gösterdi.

YORUM EKLE
1
Coca Cola’nın içinde ne var?
2
Çay üreticilerinin adresi belli oldu
3
Dr. Oetker’den yepyeni iki lezzet daha
4
Ucuz et projesi hedefine ulaştı mı?
5
Daha sağlıklı ekmek yiyebilmek mümkün mü?
6
Fairy’den Berna Laçin’li Kavurma Şenliği!
7
Fındıkta alan bazlı destek kalksın talebi
8
Fıstığı ‘yer’den kaldırmaya çalışıyor
9
Fransa’da ‘gazlı’ operasyon!
10
Seyidoğlu 60 satış noktasına ulaştı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER