180 kilo küflü sucuk ele geçirildi

Ankara'da, bir ihbar üzerine et ürünleri işletmesine giden gıda denetim ekipleri, karşılaştıkları manzarayla şok oldu.

180 kilo küflü sucuk ele geçirildi
GIDAVİTRİNİ - Ankara'da gıda güvenliği ve tüketicilerin sağlıklı ürünlerle beslenmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, sağlıksız gıda ürünlerinin satışı ve sunumuna izin vermiyor.

174 ALO GIDA HATTI’na, bir işletmede üretilen hazır köftelerin içerisine sakatat katıldığı şüphesiyle yapılan başvuruyu değerlendiren Yenimahalle İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gittikleri işyerinde şikayete konu olan köftelerden numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderirken, şok edici başka bir manzarayla karşılaştı. İş yerinde başka bir bölümde bulunan ve küflenerek kokuşmuş sucukları tespit eden ekipler sucuklara el koydu. Yaklaşık 500 kangaldan oluşan 180 kg. ağırlığındaki sucuklar yapılan işlemlerin ardından Sincan Çadırtepe’de bulunan katı atık depolama alanına götürülerek imha edildi ve işletmeye 1.329 TL idari para cezası uygulandı. Köfte numunesi sonuçlarına göre de işletmeye ayrıca işlem yapılacak. Yapılan ihbardaki şüphe doğru çıkar, köftenin içerisinde sakatat tespit edilirse işletmeye ayrıca 13.304 TL daha idari para cezası uygulanacak.

TÜKETİCİYE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Beş milyon insanın yaşadığı Başkent Ankara’da gıda güvenliğini sağlamak amacıyla il ve ilçe müdürlükleri olarak denetimleri aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini vurgulayan Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, denetimlerde etkinliğin ve verimliliğin artırılması için Ankaralılara önemli görevler düştüğünü söyledi. Bakanlığın her tüketicinin bir denetçi olduğu prensibiyle uygulamaya koyduğu 174 ALO GIDA HATTI’nı Ankaralıların benimsediğini ve etkili bir şekilde kullandığını kaydeden Temel, “Ankaralıların bu konuda çok duyarlı olduğunu memnuniyetle gözlemliyoruz. Ankaralılar gördükleri aksaklıkları gerek bizlere, gerekse 174 ALO GIDA HATTI’na iletiyorlar. Ankara 174 Alo Gıda Hattı’na en çok başvuru yapılan ikinci il durumunda. Ankaralıların bu duyarlılığı denetimlerdeki başarımızı da artırıyor” dedi.

Ankaralıların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak konusunda kararlı olduklarını ve sağlıksız gıda ürünlerinin satışına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirten Temel, işletmelerdeki denetimleri sadece gıda denetim ekiplerinin değil, tüketicilerin de yaptığını belirterek, işletmelerin sürekli denetim altında oldukları bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini, aksi takdirde cezai işlemlerin kaçınılmaz olacağını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 14:17

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52