Gıdavitrini - Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi(KGTÜ) ilk öğrencilerini bu yıl almaya başlıyor. Tüm öğrencilerine mezuniyetleri sonrası işe yerleştirme garantisi sağlayan KGTÜ, sunduğu eğitim imkanları ve burslar ile geleceğinden endişe etmeyecek dünya çapında uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, bu yıl ilk öğrencilerini bekliyor. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine bağlı Mühendislik Programları (Bilgisayar Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Biyomühendislik), Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları (Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Moleküler Biyoloji ve Genetik) ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesine bağlı İktisadi ve İdari Programlara (Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Ekonomi) öğrenci kabul edilecek. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine 30, Tarım ve Doğa Bilimleri ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültelerine 20’şer olmak üzere toplam 70 kontenjan sunan üniversitenin amacı nitelikli ve rekabette öne geçen uzmanlar yetiştirmek.
Önce fakülte sonra bölüm tercihi yapılacak
Üniversiteye kabul edilen öğrenciler fakülte ortak dersleriyle eğitime başladıktan sonra iki yıl içerisinde, aynı fakülte içerisinde yer alan programlardan istedikleri bir tanesini seçerek diplomasını alabilecekler. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Türkiye’de bu imkanı sunan üç üniversiteden biri konumunda.
9000 yıllık gelenek ve bir vakıf üniversitesi
Kurucu başkanlığını Recep Konuk’un yaptığı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker A.Ş.’nin kurduğu Bilimsel Araştırma, Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı (BARTEK) tarafından ülkemiz yükseköğretimine kazandırılan bir ihtisas üniversitesi olduğunu belirten Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır, “Anadolu’nun en büyük tarım arazilerinden olan Konya ovası ve en eski yerleşim yeri olan Çatalhöyük bölgesinde yükselen üniversitenin, üretim ve kültür mirasını Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker A.Ş. önderliğinde geleceğe aktarmayı hedeflediğini” belirtti.
Tüm öğrencilere mezuniyet sonrası işe yerleştirme garantisi
Uluslararası bir araştırma üniversitesi olan KGTÜ, TORKU markasının mimarı, Türkiye’nin en büyük 37. sanayi kuruluşu olan Konya Şeker A.Ş.ve Anadolu Birlik Holding ile imzaladığı protokol sayesinde bu sene lisans programlarına yerleşen tüm öğrencilerine mecburi hizmet zorunluluğu olmaksızın işe yerleştirme garantisi de sunuyor. Söz konusu protokol kapsamında öğrenciler, Anadolu Birlik Holding çatısı altındaki şirketlerin faaliyet gösterdiği alanlar olan gıda, enerji, bilişim, biyoteknoloji, kimya, malzeme, tarım, tohumculuk, hayvancılık, lojistik, tedarik zinciri yönetimi, pazarlama, dış ticaret ve benzeri sektörlerdeki farklı pozisyonlarda mezuniyetleri sonrasında işe yerleştirme garantisine sahip olacaklar.Yani, bu üniversiteye kabul edilen tüm öğrenciler aynı zamanda bir iş kontratı da imzalamış olacaklar.
Dünyayla rekabet edebilen, nitelikli üniversite
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, “Akademik derecelerini Türkiye ve Dünya’nın önde gelen üniversitelerinden almış, Ar-Ge projelerinin yürütülmesi ve üniversite-sanayi işbirliği konusunda deneyimli akademik kadromuz, laboratuarlarımız ve ar-ge merkezlerimiz ile Dünya ile rekabet edebilecek gücümüz mevcut. Ayrıca Kaliforniya Davis, Purdueve Michigan State Üniversiteleri gibi Dünya’nın önde gelen üniversiteleri ile oluşturulan ikili işbirliği anlaşmaları ile öğrencilerimize uluslararası nitelikte bir eğitim vermeyi amaçladık. Mesleğinden ve geleceğinden endişe duymayan, dünya ile rekabet edebilecek nitelikte uzmanlar yetiştireceğiz” dedi.
Türkiye’nin en kapsamlı burs paketlerinden bir tanesi
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencilerine Türkiye’nin en kapsamlı burs paketlerinden bir tanesini sunuyor. Tüm öğrencilerine toplam 8 yıl boyunca geçerli olmak üzere koşulsuz %100 eğitim bursu (tam burs) ve işe yerleştirme garantisi sunan üniversite ayrıca LYS sıralamasına göre aylık 6.000 TL’ye kadar geri ödemesiz maddi destek ve ücretsiz yurt imkanı sunuyor. Bunlara ek olarak ihtiyaca göre yarı zamanlı çalışma imkanı ve ürünleşme potansiyeli olan projeler için ise 10.000 TL’ye kadar nakit destek sağlanacak. Tüm bu olanakları sunan üniversite, öğrencilerinden herhangi bir geri ödeme talep etmiyor ve zorunlu olarak kendi şirketlerinde çalışmak gibi bir şart da koymuyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 18:13