Zeytinyağıyla ünlü Edremit Körfezi'nde taş bası yöntemiyle elde edilen "Zeytin sütü" E vitamini zengini, doğal ve şifalı bir besin...
Taş değirmenler zeytini hamur haline getirmek için çalışıyor.
Elde edilen hamur, liften yapılmış torbalara dolduruluyor ve baskı tepsisinde üst üste dizilerek sızmaya bırakılıyor.
100 kilogram zeytinden en fazla 1 buçuk litre zeytin sütü elde ediliyor.
Damla damla süzülen bu kıymetli ürünün litresi 25 ila 35 liraya alıcı buluyor.
Zeytin sütünün pek çok faydası var.
Uzmanlar, “Eklem romatizma ağrılarında kullanabilirsiniz, vücudunuza sürebilirsiniz, bebeklerde kullanabilirsiniz, bebeklerin vücuduna sürebilirsiniz çünkü hiçbir işlem görmüyor ve yağın içinde asit yok” diyor.
Tadı güzel olan ürün, salatalarda ya da mide ağrıları için sabah aç karına kullanılabilir.
trthaber.com
Zeytin sütü her derde deva
Zeytinyağıyla ünlü Edremit Körfezi'nde taş bası yöntemiyle elde edilen "Zeytin sütü" E vitamini zengini, doğal ve şifalı bir besin...
YORUM EKLE
1
Sebze meyve halleri iflasın eşiğinde
2
İthalat hayvancılığı bitirdi mi?
3
Bilmeden domuz eti yiyor olabilirsiniz!
4
En fazla bu ikisi ihraç edildi
5
Hünkârbeğendi Lufthansa'ya girdi
6
Limonun bilinmeyen faydaları
7
Vejeteryenler ülkesi et yiyor
8
Soğuk kış günlerinde 'tarçın'la ısının
9
Anneler soluğu organik pazarda alıyor
10
“v’olio” zeytinyağı, dünya vitrininde
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11