Kavun üretiminde Türkiyede ilk sırayı alan Ankaranın ilçeleri birer birer kavunlarını tescilletiyor. Kazan kavunun ardından Şereflikoçhisarda da Hacıbekir kavununun markalaşması yolunda önemli bir adım atıldı.
Uzun yıllardır bölgede üretilen ve ismini de ilk üreticisinden alan Hacıbekir kavunu Ankara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen Ankaranın Güneydoğusu Yöresel Marka Ürünlerle Kalkınıyor adlı proje kapsamında coğrafi işaret sisteminde Menşe adı belgesiyle adını duyuracak.
Kalın kabuklu olması nedeniyle oldukça uzun raf ömrüne sahip Hacıbekir kavununun sanal ortamda satışı gerçekleştirilecek, İzmirde düzenlenecek tarım fuarı ve Hollandadaki organik tarım fuarında tanıtıcı stantlar açılacak, ulusal ve uluslararası fuarlara üreticilere yönelik teknik geziler düzenlenecek. Ayrıca kavunların kış boyunca saklanacağı bir soğuk hava deposunun da kurularak, mart ayına kadar piyasaya sürülmesi ve böylece üreticilerin daha fazla kazanç elde etmeleri amaçlanıyor.
Şereflikoçhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şenol Görgülü, ilçede yapılan kavun tarımı ile ilgili bilgi verirken Hacıbekir kavunun özelliklerini de anlattı.
Kendi yetiştirdiği kavunları E90 karayolu kenarında satışa sunan Muharrem Yiğit ise Türkiyenin güneyine giden kişilere satış yaptığını belirterek, tatilcilerin en çok Hacıbekir kavununu beğendiğini ve bu kavunu aldığını söyledi.
Proje sorumlusu ve Tar-Gel personeli Ziraat Mühendisi Yavuz Ekici, Anadolu Doğa ve Kültür Koruma Ekolojik Ziraat Üretim Pazarlama ve İşletme Kooperatifiile ortaklaşa yürütülen ve Ankara Kalkınma Ajansınca kabul edilen 430 bin TL bedelli proje ile Hacıbekir kavununu ulusal ve uluslararası ölçekteki pazarlarda sergileyerek dünyaya tanıtmayı ve çiftçilerin kar paylarını artırmayı amaçladıklarını kaydetti.
Ünlü Hacıbekir kavunu tescilleniyor
Ankarada Kazan kavunun ardından Şereflikoçhisarda da Hacıbekir kavununun markalaşması yolunda önemli bir adım atıldı.
YORUM EKLE
1
Ayrana 'milli' doping
2
Tavuk eti üretiminde azalma var
3
Avrupa restoranları açgözlülük cezası getiriyor
4
Belçikada 1,5 ton ağırlığında omlet hazırlanacak
5
Yazın dinç kalmak için yeşil sebze tüketmek şart
6
Baklagilin yerini buğday ve mısır alıyor
7
ETBİR'den ithalata yeşil ışık!
8
Yumurtada soğukta saklama şartı kalkıyor
9
Devlet ete ödeyeceği son fiyatı açıkladı
10
Odalardaki zorunlu aidat kalkıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11