Hava sıcaklığına bağlı olarak vatandaşların dondurma tüketiminin artmasını fırsat bilen işletmeci Lami Gürer, kente üretilen kaya tuzundan dondurma hazırladı.
Günde ortalama 20 kilogram "tuzlu dondurma" satışı yapan Gürer, şoklama makinesi alarak ürününü diğer illere ve yurt dışına pazarlamayı hedefliyor.
Gürer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 yıldır dondurmacılık yaptığını, organik tuzu ilk kez ürünlerinde denediğini söyledi.
Çankırı kaya tuzu içerisindeki minarellerin dondurmaya farklı bir lezzet veriğini anlatan Gürer, "Vatandaşlar merak ederek dondurmayı tadıyorlar ve çok beğeniyorlar" diye konuştu.
Müşterilerden Gülten Başyayla da tuzdan dondurmanın çok farklı bir tada sahip olduğunu ifade ederek, "Ağızda ferahlık hissi uyandıyor. Çok fazla şekerli de değil. Sütün yanında tuzun tadını alabiliyorsunuz " dedi.
trthaber.com
Tuzdan dondurmaya yoğun talep
Çankırıda bir işletmecinin kente özgü kaya tuzundan hazırladığı dondurma, vatandaşlardan yoğun talep görüyor.
YORUM EKLE
1
Tonlarca domates Rusya'dan geri çevrildi!
2
Kiraz ihracatında liderlik yarışı
3
Hububatta fiyat tartışması yaşanıyor
4
Bu çikolata sıcakta erimiyor
5
Karadut tam bir şifa deposu!
6
Nestle için büyük suçlama!
7
Kuruyemişi çok sevdik
8
Kırmızı et ve süt konseyleri yönetmelikleri yayımlandı
9
Türkiye'den giden balı geri çevirdiler
10
"Yeşil altın"ı dolu vurdu!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12