Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın üçüncü döneminde bir önceki döneme göre yüzde 3 azalarak 206 bin 466 ton oldu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının 3. dönemine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, yılın üçüncü çeyreğinde toplam kırmızı et üretimi 206 bin 466 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 3 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,3 arttı.
Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 177 bin 757 tonunu sığır eti, 26 bin 396 tonunu koyun eti, 2 bin 273 tonunu keçi eti, 40 tonunu manda eti oluşturdu.
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 5,2 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 artış kaydetti. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 20,2, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 25,8 yükseldi.
Türkiye'nin kırmızı et üretimi azaldı
Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın üçüncü döneminde bir önceki döneme göre yüzde 3 azalarak 206 bin 466 ton oldu.
YORUM EKLE
1
Yemek zehirlenmesi bu sefer "can" aldı!
2
İTO hizmet ücretini kaldırdı
3
Trüf mantarında girişimciye büyük fırsat
4
Çocuklar için keçi sütü mü, inek sütü mü?
5
Ayçekirdeği sağlık ve enerji kaynağı
6
Her üç gıda mühendisinden biri işsiz!
7
Meclis, yeni tüketici kanununu revize etmelidir!
8
Arap coğrafyasını Türkiye doyurabilir
9
Susam karaborsaya düştü, simit zammı kapıda
10
Finikede portakal hasadı başladı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:21
ÖĞLE
13:10
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:49
YATSI
19:16