Alballar köyünde yaşayan Sabri Özşahin (65), teknolojik gelişmelere inat, dedesinden öğrendiği mesleği yaşatmaya çalışıyor. İlerleyen yaşına rağmen, özenle işlediği ağaç parçalarından kaşık, çatal, oklava, ekmek kesme tahtası ve yemek kepçesi yapan Özşahin'in ürünleri, o yörede pek çok evin mutfağında kullanılıyor.
Özşahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaşık yapmayı dedesinden ve babasından öğrendiğini belirterek, ''Dedemin ve babamın yanında çalışarak öğrendim. Evlendikten sonra da mesleğimi sürdürdüm. Dört çocuğum var. Onlara da bu işi öğrettim. Oğlumun biri yanımda çalışıyor. Diğer oğlum ürünlerimizi pazarlıyor'' dedi.
Özşahin, şimşir ağacından yapılan ürünlerin daha sağlıklı olduğunu savundu.
Şimşir ağacının bakteri üretmeyen bir ağaç olduğunu ifade eden Özşahin, ''Şimdi şimşirden yapılan kaşık çok az. Şimşirin üretimi yok. Şimşir ağacının üretimi ve tüketimi yasaklandı. Orman işletmelerinden fidanlama yapılırken ya da yol açılırken kesilen ağaçlardan alıyoruz'' diye konuştu.
İlçeye gelen turistlerin tahta kaşıkları çok beğendiğini belirten Özşahin, yerli halkın ilgisizliğinden dolayı üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi.
Teknolojiye inat tahta kaşık üretiyor
Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 65 yaşındaki kaşık ustası, şekil verdiği şimşir ağacıyla birbirinden güzel mutfak gereçleri üretiyor.

YORUM EKLE
1
Avrupa'da bir numarayız
2
Tarım sektörü ihracat rekoru kırdı
3
Tatlandırıcıdan kilo çıktı
4
Azı karar çoğu zarar
5
UYMSİB ihracatta çıtayı yükseltti
6
Sindirimde sorunu olan yoğurt yemeli
7
Yumurta ihracatında rekor kırdık
8
Ankara'da ekmekte gramaj zamı
9
Meclisin içi ısınacak!
10
Gıdada güven dönemi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER