Erzurum İli Sebze Üreticileri Derneği Başkanı Necati Yıldızer, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyüklerinden gördüğü sebze koruma yöntemini seralarda uyguladığını ve başarılı sonuçlar elde ettiğini söyledi.
Yazın tarlada yetişen ürünleri kış mevsiminde seralarda toprağa gömdüğünü belirten Yıldızer, şöyle konuştu:
"Toprağa gömdüğümüz organik sebzeler, eksi 26 derece soğukta bozulmadan tazeliğini koruyor. Büyüklerimiz kendi evlerinde benzer yöntemi yapıyordu. Ben de onlardan esinlendim ve bu yöntemi seralarda yapmaya karar verdim. İlk denemenin ardından ürünleri bozulmadan, üşümeden, donmadan mart, nisan aylarına kadar saklı tutabildik."
Taze tutmak için toprağa gömülüyor
Yaz mevsiminde tarlalarda yetiştirilen organik sebzeler, kışın hava sıcaklığının eksi 26 dereceyekadar düştüğü Erzurum'da, seralarda toprağa gömülerek taze kalıyor.
YORUM EKLE
1
Soğan fiyatları göz yaşartacak!
2
Plastik kaplarda bu rakamlara dikkat!
3
Yumurtacı Irak'la umutlandı
4
TMO fındık sektöründen el çektirildi!
5
Üzüm ve incir unu ürettiler
6
Devlet et ve süt fiyatlarına müdahale edecek
7
Reyona gelene kadar etin fiyatı 4 kat artıyor
8
Mutfaklar artık stil sahibi
9
Holey’i tüketiciler çok sevdi
10
Dore ile mutfaklarda kalite farkı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11