Salçaya alternatif gıda icadı

İzmir'de Ziraatçılar Vakfı, domates ve kestaneyi toza dönüştürerek hem ezilmiş domatesleri değerlendirmek hem de ev kadınlarının işlerini kolaylaştırmak için dikkat çekici bir projeye imza attı.

Salçaya alternatif gıda icadı

İzmir'de Ziraatçılar Vakfı, domates ve kestaneyi toza dönüştürerek hem ezilmiş domatesleri değerlendirmek hem de ev kadınlarının işlerini kolaylaştırmak için dikkat çekici bir projeye imza attı. Ziraatçiler Vakfı tarafından geliştirilen projeyle domates tozu ithalatına son verilecek. Projeyi TİM Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'nda da sektörün beğenisine sunduklarını ve büyük ilgi gördüklerini kaydeden Vakıf görevlilerinden Dr. Selim Tokmak, projeyi ticari bir değere dönüştürmek istediklerini vurguladı. Türkiye'de üretilmeyen fakat yurtdışından getirilen domates tozunu üreticilerin hizmetine sunmayı amaçladıklarını söyleyen Tokmak, "Projemizi fabrika haline getirdiğimizde hem domates üreticileri, hem yöre halkı ekonomik anlamda rahatlayacak, ezilmiş ve rağbet görmeyen domatesleri de değerlendirmiş olacağız. Ayrıca domatesi sıklıkla kullanan ev hanımları da zamandan kazanıp, daha hızlı yemeklerini yapmış olacaklar" diye konuştu.

ÇÖLYAK HASTALARINA KESTANE UNU

Proje bedelinin toplam 143 bin 793 lira olduğunu ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklendiğini vurgulayan Tokmak, "Domatesin tüketici beslenmesi açısından katma değeri yüksek bir ürün haline getirilmesi, hazır gıda ve yemek sanayi sektörleri için hammadde olan salçanın yerine; ambalajlama, paketleme ve nakliye bakımından daha avantajlı olan domates tozunun üretilmesi de projenin amaçları arasında. Gıda sanayinde ara mamul olarak kullanılan domates tozu dışardan alınıyor. Ülkemizde hazır çorba, cips gibi mamullerin üretiminin yanında et ve diğer gıda sektörlerinde oksidasyona karşı koruyucu olarak da kullanılmaktadır" bilgisini verdi.

Haberler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52