Ailelerin bütçelerine katkıda bulunmak için hazırladıkları kurutmalıklar, yurt içi ve dışından yoğun talep görüyor. Kurutmalık hazırlayan Şaban Gökdeniz, kiraladıkları tarlalarda ürettikleri veya üreticilerden topladıkları biber, patlıcan ve salatalık gibi sebzelerin kadınlar tarafından kurutmaya hazır hale getirildiğini söyledi. Özellikle gurbetçilerin kurutmalıklara ilgi gösterdiğini vurgulayan Gökdeniz, ürünlerin organik olduğunu ve hormon kullanılmadığını belirtti. Kurutulan sebzelerin 10 günde satışa hazır hale geldiğini anlatan Gökdeniz, "Kurutma işleminden sonra ürünleri depolara yerleştiriyoruz. Tabi bu işlemlerden önce, ürünlerin bozulmaması için ilaçlıyoruz. Ondan sonra ise hava almayacak şekilde paketliyoruz dedi.
Başta yurt içi olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin de ilgi gösterdiği kurutmalıklar, dar gelirli aileler için de önemli bir gelir kaynağı oluyor.
Kuru gıdalarımız dünya sofralarını süslüyor
Zengin Gaziantep mutfağında önemli yeri olan ve daha çok kış aylarında tüketmek amacıyla hazırlanan kurutmalık sebzeler son yıllarda sektör haline geldi.
YORUM EKLE
1
Dut pestili ve pekmezinin en güzelini seçtiler
2
Hazır çorbaya karşı tarhana lezzeti
3
Bazı gıda tebliğleri yürürlükten kalktı
4
Aşırı tuz kullanımı felç ediyor!
5
Mangal hakkında bildiklerinizi unutun
6
GDO'lu mısır market raflarında!
7
Türk tarımına 8 yeni çeltik çeşidi
8
Kore karpuzları lezzetiyle ilgi görüyor
9
Kızartma ve hamurlu yiyeceklerden uzak durun
10
Ekmeği taze tutmanın yolları
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11