Ayder 58 Nolu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sıtkı Subay, Ayder Yaylası'nda kooperatiflerine bağlı 26 üreticiden yaklaşık 308 kovanda bal üretimi yaptıklarını belirtti.
Kooperatif görevlileri tarafından mühürlenen kovanların sağımının yine kooperatif görevlileri nezaretinde yapıldığını anlatan Subay, mühürü bulunmayan hiçbir petekten bal almadıklarını kaydetti.
Bu yıl bal rekoltesinin düşük, fakat kalitenin yüksek olduğunu vurgulayan Subay, “Bu ay hava şartlarının iyi gitmesi sonucu ilk bal sağımını gerçekleştirdik. Ürettiğimiz balı yayladaki satış noktamızda satışa sunduk. Ayder Balı'ndan bu yıl 1500 kilogram civarında rekolte bekliyoruz” dedi.
Subay, Ayder Balı'nın Türkiye'nin en iyi ballarından olduğunu savunarak, “Çünkü böyle bir doğa, bitki örtüsü ve çiçek hiçbir yerde yok. Balın kilosunu bu yıl 200 liradan satışa sunduk” diye konuştu.
Subay, ayrıca bu yıl ilk defa Ayder Yaylası ile Çamlıhemşin ilçe merkezi arasında kalan bölgede kooperatife bağlı üyeler tarafından kestane balı üretim yapıldığını, bu balın kilosunu da Ayder'deki satış noktasında 150 liradan satışa sunduklarını sözlerine ekledi.
Kilosu 200 liradan piyasaya sürüldü
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm bölgesi Ayder Yaylası'nda üretilen Ayder Balı, kilosu 200 liradan satışa sunuldu.
YORUM EKLE
1
AVM'lerin yüzünü Arap turistler güldürdü
2
Beylikdüzü zabıtası Ramazan’a hazırlanıyor
3
Çağrı yatırımlarını ‘Derin’leştiriyor!
4
Dondurmacılık erimemeye çalışıyor
5
Elit Çikolata market raflarına giriyor
6
Lezita’dan Piliç Yaprak Döner
7
Gıda 2011 hazırlıkları başladı
8
IBM’den restoranlara yeni çözümler
9
Tarım ilaçları arıları öldürüyor!
10
Konya'da 'helal AVM'
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:21
ÖĞLE
13:10
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:49
YATSI
19:16