Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Özer Kınık, kaynatılan sütün besin değerinde çok önemli kayıplar olduğunu söyledi. Kınık yaptığı açıklamada, Türkiyede sokak sütü olarak bilinen açık sütün bazı yerlerde hala kaynatılarak tüketildiğini ifade etti. Kınık, halk arasında kaynatılan sütün besin değerinin yüksek olduğuna dair yanlış bir inanış olduğunu belirterek, "Halkımızda açık sütü kaynattığımızda besin değeri açısından UHT ve pastörize sütten daha faydalı olduğuna dair yanlış bir inanış var. Fakat kaynatma tekniği ile zararlı mikroorganizmalar arındırılırken sütün başta suda çözünen vitaminler olmak üzere mineraller ve besin değerinde de çok önemli kayıplar gözlenmektedir" dedi.
Kınık, araştırma sonuçlarına göre açık sütlerin içerisinde hamile kadınlarda düşüklere, zehirlenmelere, vereme, bulaşıcı hastalıklara, ishale ve zaman zaman da ölümlere sebep olabilen çok sayıda bakteri bulunduğunu sözlerine ekledi.
iha.com.tr
Kaynatılan sütün besin değeri azalıyor
Prof. Dr. Özer Kınık, kaynatılan sütün besin değerinde çok önemli kayıplar olduğunu söyledi.
YORUM EKLE
1
Beyaz ekmeği hayatınızdan çıkarın!
2
Oğuzlar ceviz festivali başladı
3
Isırgan otu en popüler şifalı bitkiler arasında
4
Kansere karşı mantar tüketin
5
Biberonla sütten sonra su içirilmeli
6
Diş çürümelerine karşı süt ürünleri tüketin!
7
Tatlandırıcılar hakkında merak edilenler
8
Sütün gerçek kimliğini öğrenin!
9
Balığı bilmiyorsan İstanbullu değilsin!
10
Tarım politikasına "kılıç" çekti!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12