Amasyanın Sevincer köyünde düzenlenen ve 16 kadın çiftçinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde, domates konservesi yapımı ev ekonomisi teknikerlerinden Dudu Ceylan ve Pınar Öztiryaki tarafından anlatılarak katılımcılara konserve yapımıyla ilgili detaylı bilgiler verildi.
Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından evlerde yapılan konservelerde pastörizasyon ve sterilizasyon işleminin doğru olarak yapılmadığından hareketle düzenlediği eğitim seminerlerinde güvenli konserve yapımında uygulanacak yöntemler hakkında bilgiler verildi.
Katılımcılara konserve yapımında ısı işleminin derecesi ve uygulama süresinin önemi, meyveler ve domates gibi asidi yüksek besinlerin 85-100 derece arasında pastörize edildiği, sebzelerin ise asit oranları düşük olduğundan 100 derecenin üzerinde basınçlı tencerelerde sterilize edildiği bilgileri aktarıldı.
Kadın çiftçilere konserve yapımı eğitimi
Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Eğitim ve Yayım Faaliyetleri Programı çerçevesinde kadın çiftçilere gıda muhafaza eğitimleri vermeye başladı.
YORUM EKLE
1
Samsunda çeltik hasadı başladı
2
Gıda Güvenliği Çalıştayı Ankarada gerçekleştirildi
3
Tüketicinin "balıkla" imtihanı!
4
Tuz Gölü'nde tuz hasadı başladı
5
Gül üreticisine destek yüzde 102 arttı
6
Sezonun ilk kestanesi 10 liradan satıldı
7
Kaynatılan sütün besin değeri azalıyor
8
Beyaz ekmeği hayatınızdan çıkarın!
9
Oğuzlar ceviz festivali başladı
10
Isırgan otu en popüler şifalı bitkiler arasında
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12