Ekmek'te eskiye dönüş

Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ekmekte sağlık standartları kapsamında aldığı yeni karar Şanlıurfa’da eski usul un değirmenlerinin yeniden canlanmasını sağlayacak.

Ekmek'te eskiye dönüş
Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Bakanlığı'nın aldığı yeni karar ile ekmekte sağlık standartları uygulanacak.1 Temmuz 2012 den itibaren uygulanacak olan ekmek’te sağlık standartları kapsamında ekmeklerde tamamı ile beyaz un kullanımı yasaklanacak. Yeni düzenleme ile ekmek üreticilerinin tamamı her ekmekte % 30 kepek kullanmak zorunda kalacak. Un fabrikalarında da bundan böyle kepekli un üretimi yapılacağı gibi kepekli unlar çuvallanarak fırınlara gönderilecek. Fırınlar hiçbir karışım yapmadan unu hamur haline getirerek ekmek yapacak. Yapılan bu düzenleme ile birlikte bir nevi eskiye dönüş yaşanacak. Daha önceleri sürekli olarak kullanılan eski usul değirmenler yeniden hayat bulacağa benziyor.
DEĞİRMENLER YENİDEN CANLANACAK

Şanlıurfa’da da yıllardan beri bu mesleği icra eden değirmenciler uzun zamandır yaptıkları işin ötesinde sağlık açısından faydasının bir kez daha ispatladığı için mutlu olduklarını belirttiler. Daha önceleri şeker tansiyon ve obezite gibi hastalıkları duymadıklarını söyleyen değirmenciler beyaz un’un bu hastalıkları tetiklediğini söyledi. Esmer un olarak tabir edilen kepekli un’un ise içerisinde bulunan liflerin ayrıca bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olduğu da bilinmekte. Yapılacak bu düzenlemelerin ardından Şanlıurfa ve Türkiye genelinde un fabrikalarının kepekli una dönmesinin yanı sıra küçük çaplı un değirmenlerinin de canlılık kazanarak geçmiş yıllarda olduğu gibi tüketicilerin uğrak yeri olacağa benziyor.
sanliurfa.com

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Değirmen, Kepekli Ekmek, Esmer Un

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52