FAO'nun Gıda Fiyatları Endeksi, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2 artarak 214 puana yükseldi. Aralık ayında 210 puan olan tahıl, yağ, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarının aylık değişimlerinin değerlendirildiği endeks, geçen ay Şubat 2011'de 236 puanla ulaştığı rekor seviyenin altında kaldı.
FAO'dan yapılan açıklamada, başta yağ fiyatları olmak üzere tahıl, şeker, süt ve süt ürünleri ile et fiyatlarının tümünde artış görüldüğü belirtilerek, gıda fiyatlarındaki artışta en önemli faktörün Güney Amerika ve Avrupa gibi önemli üretici bölgelerdeki kötü hava koşulları olduğu, ancak bunun tek bir nedene bağlanamayacağı vurgulandı. Açıklamada, her gıda türü için fiyat artışının gerekçesinin farklı olduğuna işaret edildi.
Kuruluşun, buğday, pirinç ve mısır fiyatlarını içeren tahıl fiyatları endeksi, geçen ay bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artarak 223 puana yükseldi.
Şeker fiyatları endeksi geçen ay aylık bazda yüzde 2,3 oranında artarak 334 puan oldu. Artışa rağmen endeks geçen yılın aynı ayına ayına göre yüzde 20 daha düşük düzeyde kaldı.
FAO'nun süt ürünleri fiyat endeksi geçen ay bir önceki aya göre yüzde 2,5 artarak 207 puana, et fiyatları endeksi yüzde 0,5 artarak 179 puana, yağ fiyatları endeksi de palm ve soya yağına olan güçlü talebin etkisiyle yüzde 3 artarak 234 puana ulaştı.
Dünya gıda fiyatları 6 ay sonra ilk kez arttı
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), gıda fiyatlarının, Ocak ayında, kötü hava koşulları nedeniyle 6 ay sonra ilk kez arttığını bildirdi.

YORUM EKLE
1
2011'de kırmızı et üretimi azaldı
2
Aşkınızı Lovells Chocolate ile keşfedin
3
14 Şubat’ta 14 Gün Programı
4
Ay-Pa ve Özbağ güçlerini birleştirdi
5
Pepsi 8 bin 700 kişiyi kovacak
6
Sunar Anfaş’ta vitrine çıkıyor
7
Süt üretimi 7 milyon tonu aştı
8
Bebekler için mucize çorba
9
Tavuklara özgürlük üreticiyi yaktı!
10
Tuz miktarı ambalajda belirtilsin
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER