Pınarbaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çerkezlerin yoğun olarak yaşadığı Uzunyayla bölgesinde sofraların vazgeçilmez besini olan Çerkez Peynirini tanıtmak için çalışmalara başladı.
Pınarbaşı İlçe Tarım Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Demirbaş, "Pınarbaşı İlçemizde Çerkez köylerinin sosyo-kültürel yapısı içerisinde önemli bir yer tutan Pınarbaşı Çerkez Peyniri bölgenin yer yer bin 800 metre yüksekliğe ulaşan yayla ve meralarının farklı koku ve aromalı bitkilerinden beslenen inek ve koyunlarının hijyenik ortamda sağım makineleri ile sağıldıktan hemen sonra ihtiyaca göre peynire dönüştürülmektedir" dedi.
Demirbaş, "Sevilerek tüketilen Çerkez Peyniri ayrıca pizzalarda, tostlarda ve tavada kızartarak tüketilebilmekte. Gıda açısından önemli bir protein kaynağı. İlçemizin bir kültür mirası olan Pınarbaşı Çerkez Peyniri üretiminin devam etmesi bu kültürün gelecek nesillere aktarılması ve ayrıca Pınarbaşı Çerkez Peynirinin ülke genelinde tanıtımı için çalışmalar başlatacağız. Çeşitli projeler ile Çerkez peynirini ülkemize hatta dünya ülkelerine tanıtmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.
iha.com.tr
Çerkez peyniri Kayseri'den tanıtılacak
Çerkezlerin yoğun olarak yaşadığı Kayseri'de sofraların vazgeçilmez besini olan Çerkez Peynirini tanıtmak için çalışmalara başlandı.
YORUM EKLE
1
AB’de yeni bir GDO krizi
2
Organik gıdalar ne kadar organik?
3
Yoğurt cildi güzelleştiriyor
4
Türk makarnası Rusya'da beğeni kazandı
5
Patatesteki fiyat yükselişi durdu
6
Aşırı tuz tüketimi Erzurum'u ürkütüyor!
7
Asitli içeceğin içinden sinek çıktı
8
Balın faydaları saymakla bitmiyor
9
Tat ve Maspex Tedi'yi pazara sundu
10
UCZ'da çoğunluk hisse Ülkere mi geçti?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12