Büyük çikolata çılgınlığı!

Bir paket çikolata aldıktan ve ikram edilen küçük bir parçayı yedikten sonra insanların daha coşkulu alışveriş yapmaları tesadüf değildir!

Büyük çikolata çılgınlığı!
Paskalya tatiliyle birlikte özellikle Avrupa, hediyelik çikolata alışverişine hızlı başladı. Bu ay satılacağı tahmin edilen 17 milyar euro'luk çikolata, bir yıl satılan çikolata miktarından çok daha fazla olacak. Çikolata denince herkes, 2000 yapımı "Chocolat" filmini hatırlayacaktır. Film, çikolata yapımcısı bir kadın olan Vieanne'ın (Juliette Binoche), kendi halinde küçük bir kasabayı çikolata ile nasıl etkisi altına aldığını hikaye eder.
Bugün bile Amerika'da "mall" olarak bilinen dev alışveriş merkezlerinin en gözde dükkanları çikolatacılardır. Bir paket çikolata aldıktan ve ikram edilen küçük bir parçayı da yedikten sonra insanların daha mutlu ve daha coşkulu alışveriş yapmaları tesadüf değildir.
Yazının devamını Para Dergisi’nde okuyabilirsiniz…
Alev Rigel - Para Dergisi

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52