Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Ertekin, yumurtanın kabuklarından ayrıldıktan sonra bir takım filtrasyon işleminden geçtiğini, püskürtmeli kurutucu işleminin ardından ''toz yumurta''nın elde edildiğini anlattı.
Normal bir yumurtanın raf ömrünün ortalama 3 ay olduğunu, ''toz yumurta''nın ise 1 yıla kadar tüketilebildiğini dile getiren Ertekin, Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu ile yaptıkları ortak çalışmayla bu süreyi 2 yıla kadar çıkardıklarını ifade etti.
Bu yumurtanın ömrü 2 yıl
Akademisyenler yeni bir ürün geliştirdi. Yumurtanın 3 ay olan raf ömrü, toz yumurta sayesinde 2 yıla çıkarıldı.
YORUM EKLE
1
Lahana üreticisi destek bekliyor
2
Kıyametin menüsü bile çıktı!
3
60. yaşını iki fabrikayla kutlayacak
4
Gıda teşhiri firmaları kendine getiriyor
5
Kaldırımda döner satışına yasak
6
Yeni domates 'plum' tezgahlarda!
7
Arz fazlası et fiyatlarını düşürdü
8
Domuz etinden çiğ köfte yedirmişler!
9
Beyaz et ve yumurta altın çağı yaşıyor
10
Bu sucukların sponsoru Kılıçdaroğlu
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12