Kışa hazırlık yapan ev hanımları aynı zamanda aile bütçelerine de katkı sağlıyor. Bayanlar, kış aylarında yiyecekleri biber, patlıcanları kurutmaya başlarken sıcak havalardan istifade edip evlerde yapılan domates salçası yapımı için de kolları sıvadılar. Bayanlar, kışın yemeklerde kullanılmak için odun ateşinde büyük tavalarda pişirilip cam kavanozlara konulan salçaları büyük zahmetle ve emekle hazırlanıyor.
Evlerde yapılan domates salçalarının daha lezzetli olduğunu belirten Münevver Çevik, "Kasalarda aldığımız domatesleri yıkadıktan sonra ince ince doğrarız. Doğranan domatesleri odun ateşinde tavada kaynatılır. İyice domatesler eridiğinde makinede çekeriz. Tekrar tavada ateş üzerine koyarak içine tuz attıktan sonra su kaçıncaya kadar karıştırarak pişirdikten sonra sıcak olarak cam kavanozlara doldururuz. Kışın domates salçasını kahvaltılık ve yemeklerde kullanırız Domates salçası yapmak zahmetli iş, ama doğal. Doğal yöntemlerle odun ateşinde yapılan salça daha lezzetli olur dedi.
iha.com.tr
Bilecik'te kış hazırlıkları başladı
Bilecikte kış mevsimin yaklaşmasıyla hanımların ev yapımı salça çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor.
YORUM EKLE
1
Türk mutfağı sınırları aştı
2
En kaliteli dondurma bu sütten yapılıyor
3
Destek kesintisi kabul edilemez!
4
Gıda Denetim Destek Projesi'ne taze kan
5
Toz içecek yerine pet şişede su çıktı
6
Tarih öncesi beslenme alışkanlıkları
7
GÜLBİRLİK'ten "gülyağı" açıklaması
8
Ciğercilerin "acı" mesaisi başladı
9
Sağlıklı gıdaya ulaşma hakkını koruyoruz
10
Frito Lay "rekabet" savunması verdi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11