Et ve Süt Kurumu, işletmelerin kırmızı et ihtiyacını karşılamak amacıyla piyasaya dondurulmuş dana karkas et satacağını duyurdu. Piyasalarda et için alt ve üst fiyat eşiği olacağı ise daha önce açıklanmıştı.
Kurum ilk defa stoklarından belirlenen eşik kapsamında satış yapıyor. Tüketicilerin et ürünlerine rahatlıkla ulaşabilmesine yönelik adımların devam edeceği belirtiliyor.
Et ve Süt Kurumunun satışa sunacağı karkas etlerin kilogram peşin satış fiyatı, 15,65 TL+KDV olarak belirlendi. Karkas et satışı öncelikle, hazır yemek, şarküteri ve et sektöründe faaliyet gösteren ve bunu belgeleyen işletmelere yapılacak. Satışa sunulan karkas etler, kurum kombinalarında kesilmiş etçi ırklar ve bunların melezi büyükbaş hayvanlardan üretildi. İşletmeler, satın alma başvurusunu Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Sincan, Van ve Yozgattaki et kombinası müdürlüklerine yapılacak.
Et için talepte bulunan kişi ve kuruluşların teslimat tarihlerini en az 24 saat öncesinden yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor. Büyükbaş karkas et satışlarında but ve kol eşit sayıda olacak. Karkas gövdelerin ortalama ağırlığı 250 kilogram olacak.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, et fiyatlarına müdahaleye yönelik ilk sinyali Ramazan ayında et fiyatlarında yaşanan fiyat hareketliliğinin ardından vermişti. Et ürünlerinin tüketicilere makul fiyatlarla ulaşabileceği üst eşiğin korunması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verilmişti, Kurumumuzun 15 TL/kilogram fiyatına karşılık aylarca 13-14 TL/kilogram seviyelerinde seyreden karkas et fiyatları son birkaç ay içinde kısmi hareketlenmiş olup halen 17 il için günlük karkas et fiyat ortalaması 15,75 TL/kilogram seviyelerindedir. Bu fiyat seviyeleri de gerek besicilerimizin üretimi sürdürebilmesi gerekse tüketicilere et ürünlerinin perakendede yansıması açısından makul seviyeler olarak değerlendirilmektedir. Karkas et piyasası fiyat dengesine yönelik olarak ihtiyaç duyulması halinde, 15 Ekim 2013 tarihine kadar piyasaya taze karkas et, donmuş karkas et ve şarküteri ürünleri verilebilecek.
zaman.com.tr
Bayram öncesi ete "zam" önlemi
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Et ve Süt Kurumu, piyasaya et satma kararı aldı. Amaç oluşacak zamları engellemek...
YORUM EKLE
1
Mucize yeşillik maydanoz
2
Karadut suyu ile yenilenin
3
Lezzetin diğer adı zencefil!
4
DTO Başkanı Kalkavan'dan skandal sözler
5
İthalat lobisi "et zammını" körüklüyor
6
Karadeniz'de hamsi yüzünü gösterdi
7
Okul kantinleri için hijyen eğitimi verildi
8
Karadeniz Bölgesi kivi üretim üssü oluyor
9
Tatlıcılar Antep fıstığı yerine cevize yöneliyor
10
Gıda danışmanlığı projesi derhal uygulanmalı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12