Geçtiğimiz yıl 50 binden fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen İstanbul'un en büyük yemek şenliğinde, bu yıl 100 bin porsiyon kebap ve 20 bin porsiyon da yemek tüketilmesi hedefleniyor.İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 13üncüsü düzenlenecek Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, 21-22 Eylül tarihlerinde Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkında gerçekleşecek.
Her yıl yoğun talebi karşılamakta güçlük çektiklerini dile getiren İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, Bu etkinliği biz daha önce yılda bir gün yapıyorduk. Ancak talepler öyle yoğun ki, insanlar bu bir günü bekliyor. Neden bekliyorlar? Çünkü Gaziantepe gidip kuruluk, salça, biber gibi yerel ürünleri almak için bu festivali bekliyorlar. Fakat bir gün yetişmiyor. Gelen talepler üzerine bu yıl şenliğimiz 2 gün olacak dedi.
Hedeflerine değinen Öztan, Her yıl 100 bin porsiyon kebap satacağız diye bir hedefimiz vardı. Ancak bu yıl bunun da üstüne çıkarak 100 bin porsiyonu geçeceğiz diyoruz. Çünkü şenliğimiz 2 gün olacak. Mutlaka 100 binin üstünü hedefledik. Çünkü 100 binin üzerinde olacağını tahmin ettiğimiz misafirlerimize kebap, lahmacun, içli köfte, katmer gibi ürünlerimizi birebir hem yapılışını göstereceğiz, hem de tattıracağız. Yemek yarışmalarımız olacak. Çeşitli etkinliklerimiz olacak. Gaziantepten gelen yerel sanatçılarımız olacak. Yani biz 2 gün boyunca İstanbulda ki Gaziantepliler ile Gaziantepi merak edenlere, Gaziantepli olmayanlara hem Gaziantep kültürünü tanıtacağız, hem de tattıracağız şeklinde konuştu.
Hazırlanan Gaziantep yemeklerini de bir bir tanıtan Tahir Tekin Öztan, yöresel yemekler hakkında da bilgi verdi. İçli köfte, kebap, mumbar, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, baklava, fıstık gibi Gaziantep yöresinin lezzetlerin şenlik de yer alacağını tekrarlayan Öztan, İnşallah bu yıl rekor kıracağız. Eğer bu rekoru kırabilirsek seneye de Guiness Rekorlar Kitabına girmeyi hedefliyoruz. Seneye 150 bin porsiyon kebap yapacağız diyorum dedi.
iha.com.tr
100 bin porsiyon yemekle rekor deneyecekler
İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 13üncüsü düzenlenecek Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, 21-22 Eylül tarihlerinde Kadıköy'de başlıyor.
YORUM EKLE
1
Selva'dan üç yeni lezzet
2
Antep Fıstığı 8'ci kez vitrine çıkıyor
3
Kantin tabakları beslenmeyi öğretiyor
4
Hürrem Sultan'dan bakliyata ihracat fermanı!
5
Çayın yanında şeker değil kuru üzüm tüketin
6
Sarı çeltik tekrar sofralara dönüyor
7
İçmemek için 12 hayati sebep var!
8
Kuraklık şoku atlatıldı, hububat üretimi artıyor
9
Türk kahvesi Amerikalılarla buluştu
10
Balığı bile kuzu diye satıyoruz!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11