Türkiye’nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Yemek Bilimi ve Kültürü” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında yenilikçi şefler Ali Ronay, Maksut Aşkar, Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş’u ağırladı.
“Anadolu Mutfağına Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı söyleşi, 3 Nisan 2014 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide ünlü şefler öğrencilerin sorularını cevapladı.
Konuşmacılar, mutfak kültürümüzün hem yurt içinde hem de yurt dışında doğru tanınması için çalıştıklarını vurgularken, “Mutfağımız yeterince tanınmıyor, bu coğrafyanın mutfağı aslında çok daha zengin ve verimli” diyerek, lokal mutfağı öğrenmenin önemini vurguladı.
Lokal mutfağın reçetelerini şimdiki jenerasyonun araştırma yaparak koruması gerektiğinin altını çizen ünlü şefler, mutfaklarda Türk şeflerin çoğalmasıyla ülkemize ait mutfak kültürünün sağlamlaşacağını belirtti.
Yenilikçi şeflerle lezzetli söyleşi
Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Yemek Bilimi ve Kültürü” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında yenilikçi şefleri ağırladı.
YORUM EKLE
1
TARİŞ yeniden yapılanıyor
2
Üreticinin çağla mutluluğu
3
Taze yumurta nasıl anlaşılır?
4
Bu bölgede brusella çok yaygın!
5
Organik zeytini anlamak için
6
Peynir küfü nasıl önlenir?
7
Kıtlık gıda savaşlarını tetikleyebilir
8
Kalp dostu gıdalarla beslenin
9
Chobani'nin 'formülü' çalıntı mı?
10
Arı ölümlerinde kimyasal iddiası
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12