Türk mutfağı için Sapanca'da yarıştılar

Türk mutfağının öneminin anlaşılması ve gastronominin gelişimi için düzenlenen etkinliklere yenileri eklenmeye devam ediyor.

Türk mutfağı için Sapanca'da yarıştılar
GIDAVİTRİNİ - Sapanca Belediyesi ve Gebze Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından organize edilen "1. Sapanca Gastronomi ve Yemek Yarışması" 24 Ağustos’ta başarılı bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Sebze, meyve oymacılığı ile balık, makarna, tavuk ve kuzu yemekleri kategorilerinde yapılan yarışma toplam 5 kategoride gerçekleşti. Sapanca İnsan Hakları parkında gerçekleşen yarışmada yarışmacılar en lezzetli yemeği yapabilmek ve güzel bir şekilde sunabilmek için birbirleri ile kıyasıya mücadele etti. Yarışmada kullanılan ocaktan fırına Öztiryakiler markalı tüm mutfak ürünleri ve aşçıların becerikli ellerinden çıkan lezzetler seçkin jüriye sunuldu. Yarışma sonucunda, balık yemekleri kategorisinde Güneş Velioğlu, kuzu yemekleri kategorisinde Hakan Uçkun, makarna kategorisinde Elif Soykan, tavuk yemekleri kategorisinde Nevruz Aygüt ve sebze, meyve oymacılığı kategorisinde Fatih Aygül birinci oldu.

Yemek yarışması sonrası düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAF) Başkanı Yaşar Yalçın Manav tarafından taktim edilirken; Öztiryakiler adına verilen plaketi firmanın Marmara Bölge Müdürü Cihan Küçük teslim aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52