Anadolu Lezzetleri bu festivalde!

Etimesgut Belediyesi’nin 9 Eylül’de başlayan 8. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, geleneksel Anadolu mutfağının lezzetlerini yeniden tattırıyor.

Anadolu Lezzetleri bu festivalde!
Ankara’nın gözlemesi ve döneri, Yozgat’ın testi kebabı ve arabaşısı, Erzurum’un Cağ Kebabı ve kadayıf dolması, Çorum’un leblebisi, Kırım’ın Çig böreği, Kırgız ve Özbek pilavları festivaldeki yerini alacak. Asırlık kalaylı bakır kaplarda buram buram Anadolu mutfağının dumanı yükseliyor.

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 8. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 9 Eylül’de başladı. 9 gün 9 gece sürecek festivalde Türk kültür ve sanatı adına ne varsa sergilenecek. Her akşam ünlü bir sanatçının konser vereceği festivalde Anadolu mutfağının eşsiz lezzetleri de yeniden hatırlanacak. Festivale katılan 24 dernek, vakıf ve Türk Cumhuriyetleri ve akraba toplulukları kendi yörelerine ait yemek kültürlerini de sunacaklar.

GÖZLEMELER, KEBAPLAR, DOLMALAR

Birçok stantta geleneksel köy gözlemesinin dumanı tütecek. Anadolu kadını, yine tandır başına geçerek, sacda en lezzetli bazlama ve gözlemelerini festivale gelen ziyaretçiler için pişirecek. Kırım Türkleri stantlarında 150 yıllık tarihi tavada cigböreklerini damak zevklerine sunacaklar. Yozgatlılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel testi kebaplarını yüzbinlerin önünde kıracaklar. Katılımcılar, Yozgat’ın Arabaşına birlikte kaşık sallayacaklar. Ankaralılar, yaprak döneri ve gözlemesini ikram edecek. Erzurumluların meşhur cağ kebabı ve kadayıf dolması da festivaldeki yerini alacak. Yalnız Anadolu mutfağı değil; Özbek ve Kırgız mutfağı da lezzet kapılarını festivalde açacak. Vatandaşlar, Kırgız ve Özbek pilavlarını tatma imkanı bulacaklar. Festivalde, Anadolu topraklarında yetişen organik meyveler de sergilenecek. Niğde’nin patatesi-elması; Ankara’nın kavunu başta olmak üzere diğer birçok meyve, stantlardaki yerini alacak.

ANADOLU LEZZETLERİ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivalle Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini de gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Tüm vatandaşları bu büyük festivale davet eden Demirel, şunları kaydetti: “Festivale başlarken; ‘Bize ait ne varsa bu festivalde olacak’ dedik. Festivalimizle Anadolu mutfağını da Etimesgut’a taşıyoruz. Gözlemesi, testi kebabı, arabaşı, cağ kebabı, Özbek ve Kırgız pilavları. Cigbörekler ve daha birçok eşsiz lezzetler festivalimizde yer alacak. Türk mutafının ne kadar geniş ve lezzetli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha duyuracağız. Festivali ziyaret eden hemşehrilerimiz, hiç tatmadıkları birçok lezzeti tatma imkanı bulacaklar. Amacımız da zaten bu. Festivale katılan her bir vatandaşımızın bize ait olan yeni bir şeyleri keşfetmesi, kendi örfünü, adetini, kültürünü tanımasıdır. Yemeğiyle, folkloruyla, aşıklarıyla, oyunlarıyla kısacası her yönüyle Anadolu’yu ve Türk dünyasını daha yakından tanımak isteyen herkesi bu festivalimize davet ediyorum”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52