Kahvaltıda çavdar yemenin faydaları!
İsveç’te yapılan bir araştırma, çavdar kaynaklı yüksek lifli kahvaltı yapmanın doygunluk hissini artırdığını ve günün ileri saatlerinde daha az gıda tüketilmesini sağladığını ortaya koydu.

Ekip çavdar ağırlıklı bir kahvaltının, buğday ağırlıklı kahvaltıdan daha uzun süreli olarak, takip eden üç saat süresince açlığı bastırdığını belirtti. Araştırmada ekmek porsiyonu, ilave kahvaltılık gıdalarla birlikte, normal bir kahvaltılık öğünün nasıl olabileceği dikkate alınarak oluşturuldu ve kalori miktarı da önerilen alıma karşılık gelecek şekilde ayarlandı. Farklı miktarlarda çavdar kaynaklı diyet lifiyle formüle edilmiş çavdar ekmeğinin etkilerinin incelendiği çalışmada, tüm ekmeklerin aynı kalori değerinde üretildiği vurgulandı.
Sonuçlar, kahvaltıya dahil edildiğinde çavdar ekmeğinin öğle yemeğinden hem önce hem de sonra açlık hissini azaltmak için kullanılabileceğini gösterdi. Aynı kalori değerindeki porsiyonlarda sunulduğunda çavdar kepeğinin, doygunluk üzerine çavdar kırması ve elenmiş çavdar unundan daha kuvvetli bir etkiye sahip olduğu sonucuna varıldı.
YORUM EKLE
1
Bu deterjan az temizliyor!
2
Helal gıda için sıraya girdiler
3
Kahve Dünyası’ndan Krem Çikolata
4
Bu meyve şifa hazinesi gibi!
5
Kafkasların yaşam iksiri kefir
6
Kipa 50’nci hipermarketini açtı
7
Kolesterol ilacı mantar
8
Dövizdeki artış mısır üreticisini umutlandırdı
9
Nar Gourmet reçeli yeniden yorumladı!
10
Schlotzsky’s’de özel ikramlar var
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER