Merkezi Cambridge'de bulanan Ulusal Tarım Botaniği Enstitüsü, buğdayın çok eski atasıyla modern bir cinsini birleştirerek yeni bir tür ortaya çıkardı.
Yapılan ilk denemelerde, bu yeni tür buğdayın ürününün, mevcut modern çeşitlerinden daha büyük ve güçlü olduğu görülürken, "süper buğdayın", çiftçiler tarafından ekilmeden önce en az 5 yıl denenmesi ve ruhsatlandırılması gerekiyor.
Dünya üzerinde tüketilen kalorinin beşte biri buğdaydan geliyor. Buğdayın, yaklaşık 10 bin yıl önce sakalotu ve diğer ilkel tahıllardan evrimleştiği biliniyor.
Bbc Türkçe
İngiltere'den "süper buğday" haberi geldi
İngiliz bilim adamları, verimliliği yüzde 30 oranında artırabilen "süper buğday" geliştirdi.
YORUM EKLE
1
Türk halkı 12,9 milyar liralık hap yuttu
2
Sağlıklı yaşam için yedi altın kural
3
Buğday ve karpuza aşırı yağış tehdidi
4
Hububat üreticilerine "prim" müjdesi
5
Obez çocuklar Bakanlık takibinde
6
Pınar'dan Urfa'ya dev yatırım
7
Rusların gözdesi: "Cemile F1"
8
Susurluk'tan Başbakan'a 'milli' davet
9
Tavuk fiyatlarına piknik zammı!
10
Başbakan kim için "ayrı bir güç" dedi?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12