Sonuçları American Journal of Clinical Nutrition'da yayımlanan araştırmada, beslenme araştırmaları enstitüsü, Alman kanser araştırmaları merkezi moleküler tıp uzmanları Avrupa çapında 519 bin kişinin verilerini değerlendirdi.
Alman bilim adamları, kahve tüketiminin uzun vadeli sonuçlarını bir dizi kronik hastalık açısından analiz etti.
Günde dört fincan, yani 600 ml ve üzeri kafeinli kahve tüketenlerin, günde bir fincandan az kahve içenlere oranla tip-2 şeker hastalığına yakalanma riskinin yüzde 23 daha az olduğu görüldü. Bilim adamları, kafeinsiz kahve tüketiminin de benzer bir sonuca ulaştığını kaydetti.
Çok kahve içenlerde kalp krizi, felç ve kanser riskinin de içmeyenlere oranla daha fazla olmadığı tespit edildi.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Kahve, Şeker, Fincan
İçmek için bir nedeniniz daha var!
Yapılan son araştırmalarda, kahvenin tip-2 şeker hastalığı ihtimalini düşürdüğü tespit edildi.

YORUM EKLE
1
Bu da ikinci Sarkozy vakası!
2
Makarnacılar rekor kırdı
3
Meyve suyu hakkında ne biliyorsunuz?
4
Bir rekor da ‘muhteşem üçlü’den geldi!
5
Narenciye inmeye karşı koruyor
6
Nish Bazaar’dan özel lezzetler
7
Onur’lu alışveriş halkası 50 oldu
8
Altıparmak’tan sektöre büyük destek!
9
Tehlike altında mıyız?
10
Hiç arı olmadan bal yapıyorlar!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER