ABD'de yapılan, 18 yaşın altındaki 38 bin 465 çocuğun katıldığı araştırma şehirde yaşayan çocuklarda gıda alerjisine daha fazla rastlandığını, ayrıca bu çocukların fıstık ve kabuklu deniz hayvanlarına alerjisinin iki kat fazla olduğunu gösterdi. Araştırmada, şehirde yaşayan çocukların yüzde 9,8'inde, kırsal kesimdekilerin ise 6,2'sinde gıda alerjisi olduğu belirtildi.
Araştırmaya imza atanlardan Ruchi Gupta, bu durumun çevrenin gıda alerjisinin gelişiminde etkili olduğunu gösterdiğini, benzer durumların daha önce astım hastalığında da görüldüğünü vurguladı.
Çevresel etkenlerin daha iyi anlaşılmasının gıda alerjisini önleme çabalarına yardım edeceğini belirterek, bir sonraki adımda bu etkenlerin belirlenmesine yoğunlaşacaklarını ifade etti.
En fazla gıda alerjisinin görüldüğü bölgeler, Nevada, Florida, Georgia, Alaskta, New Jersey, Delaware, Maryland ve Columbia olarak sıralandı. Araştırma, "Clinical Pediatrics" dergisinin bu ayki sayısında yayımlandı.
Gıda alerjisinin sebebi şehir yaşamı!
Şehirde yaşayan çocukların gıda alerjisi riskinin kırsal kesimdekilere göre daha fazla olduğu belirlendi.
YORUM EKLE
1
Bu gıdalar 'kanamaya' kalkan
2
Kansere karşı ahududu mucizesi
3
Bu gıdalar obezitenin düşmanı
4
Engelsiz hayat heryerde olmalı
5
Kuruyemiş kaçakçılarına gümrük darbesi
6
Limon ve portakal suyu için
7
Çay ve kahvenin tadını kaçırdılar!
8
Nestle'de atama
9
Bakan Eker'den 'gıda testi' açıklaması
10
Zeytinyağı ihracatı neden düşüyor?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12