FSANZ, Gıda ve Tarım Örgütü / Dünya Sağlık Örgütü Birleşik Gıda Katkıları Uzmanlar Komitesi (FAO/WHO JECFA) spesifikasyonlarına uyarak, steviol glikozidlerin tatlandırıcı olarak kullanımını Ekim 2008’de onaylamıştı. Farklı gıda ve içecek kategorileri için belli limitler belirlenmişti.
Ekim 2009’da, yüksek kullanımı ile daha memnun edici tatta ürünler elde edileceğini belirterek izin verilen seviyelerin arttırılmasına ilişkin başvuruda bulunuldu. İlk görüşmelerin ardından FSANZ; dondurma, su bazlı içecekler, mayalı içecekler, formüle edilmiş içecekler ve aromalı soya içeceklerinde 200 mg/kg’a kadar steviol glikozid kullanımına yeşil ışık yaktı. Sade soya içeceklerinde kullanımı ise 100mg/kg olarak belirlendi.
www.foodnavigator.com
FSANZ’dan şaşırtan artış!
Avustralya ve Yeni Zelanda Gıda Standartları Kurumu (FSANZ), dondurma ve çok sayıdaki içecek kategorisinde son üründe daha kabul edilebilir tat profili sağlayacak şekilde, izin verilen seviyelerinden daha yüksek miktarda steviol glikozid kullanımını onayladı.
YORUM EKLE
1
Homend Grilliant ile mangal keyfi
2
Japonya'nın liderliği tehlike altında!
3
Yaz sıcağına Perrier damgası
4
Aspirinden on kat daha etkili!
5
Pastırma ve sucuğa zam yok
6
Selva’dan meyveli irmik lezzeti
7
Soğan obeziteyle mücadeleye yardımcı oluyor
8
Yıldız Kaplan Deposite’de
9
Malatya’ya yolculuk Malatya Park’ta başlıyor
10
Gıda enflasyonu aşağı çekti
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:47
GÜNEŞ
08:19
ÖĞLE
13:08
İKİNDİ
15:26
AKŞAM
17:46
YATSI
19:13