Thorax adlı tıp dergisinde yayınlanan Çocuklarda Astım ve Alerji Çalışması'nın (ISAAC) yeni sonuçları açıklandı. Araştırmacıların 99 ülkede bir milyondan fazla kişiyle yaptıkları anket sonucunda hazırlanan çalışma yaklaşık 20 yıl sürdü.
Auckland Üniversitesi'nden Philippa Ellwood'un ulaştığı sonuçlar, daha az meyve, daha sık fast food yiyen çocukların astım, bahar alerjisi ya da egzamaya yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle de astım riskinin çok daha büyük olduğu ifade edildi.
Buna göre, haftada üç ya da daha fazla kez fast food yiyen çocuklar yüzde 27 oranında daha sık rahatsızlandı. Gençlerde ise bu oran yüzde 39 oldu.
Deutsche Welle Türkçe
Fast food'da astım tehlikesi!
Uzmanlar, haftada en az üç kez fast food yiyen çocuk ve gençlerde astım riskinin arttığını belirtiyor. Bunun yanı sıra bahar nezlesi ve cilt iltihaplarının da arttığı kaydediliyor.
YORUM EKLE
1
Artan yemeği paket yaptırmak ayıp değil!
2
Tarımsal Ar-Ge bütçesi 13 kat arttı
3
Bu çocuklar ne yiyecek?
4
Vitaminler gribi önler mi?
5
İmralı'dan 60 ton zeytin çıktı!
6
‘Esmer ekmek’ tebliğ bekliyor!
7
Yemekle hem bedeni hem kafayı bozduk
8
Tatlıcı Tombak yeniden Beylikdüzü'nde
9
Doors Akademi Şubat'ta da lezzet öğretiyor
10
Baklava ustaları sertifika aldı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11