İklim değişikliğinin elmaların tadının değişmesine neden olduğu belirlendi. Japonya bilim adamları, Nagano ve Aomori bölgelerinde yetiştirilen ve 1970'den bu yana kayıtları tutulan iki tür elma ağacının özelliklerini inceledi.
Ortalama sıcaklığın artmasıyla (Nagano'da 10 yılda 0,31 derece, Aomori'de 0,34 derece) ağaçların tomurcuklanma ve çiçek açma zamanlarının daha erken olduğu görüldü.
Bu elmaların zamanla asit ve sertliğinde azalma, şeker oranında ise artış olduğu tespit edildi.
Araştırmaya imza atanlardan Toshihiko Sugiura, küresel ısınma devam ederse, elmaların tat ve yapısındaki değişikliklerin daha da göze çarpabileceğini vurguladı. Araştırma, "Scientific Reports" dergisinde yayımlandı.
Elmaların tadını iklim değiştirmiş
Japonya bilim adamları, Nagano ve Aomori bölgelerinde yetiştirilen ve 1970'den bu yana kayıtları tutulan iki tür elma ağacının özelliklerini inceledi.
YORUM EKLE
1
Bal Üreticileri fiyat için toplandı
2
Kuruşunuzu istemekten asla utanmayın!
3
Manda kaymağı ve manda yoğurdu tarih olmamalı
4
Ünlülerin bahçeleri bostan gibi
5
Et üreticisi market zinciri kuruyor
6
Okul kantinlerinde glutensiz ürün bulunmalı
7
Avrupa'da balık pazarının hakimi Türkler
8
Bal üretiminde dünyanın ikinci büyük ülkesiyiz
9
Ananas suyu hastalıklara karşı kalkan gibi
10
Fazla kahve erken öldürüyor iddiası?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11