California Üniversitesi'nden Fernando Gomez-Pinilla ve ekibinin fareler üzerinde yaptığı araştırma, şekerli içecekler ve bazı gıda maddelerinde yaygın kullanılan sentetik şekerin beyin faaliyetlerini yavaşlatabileceğini ve hafızayı olumsuz yönde etkileyebileceğini gösterdi.
Daha önceki araştırmaların sentetik şekerin, yetişkinlerde şeker hastalığını, obeziteyi ve karaciğerde yağlanmayı tetikleyebileceğini ortaya koyduğunu ancak bu araştırmayla ilk kez söz konusu şekerin beyne de zarar verebileceğinin belirlendiği vurgulandı.
Gomez-Pinilla, bu tür sentetik şekerle beslenmenin uzun vadede öğrenme ve hafıza bozukluklarına yol açabileceğini ancak balık, keten tohumu gibi Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin besinlerin alımıyla zararın en aza indirilebileceğini belirtti.
Araştırma "Journal of Physiology" dergisinde yayımlandı.
Beyne zarar veriyor!
Sentetik şekerin beyin faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyebileceği belirlendi.
YORUM EKLE
1
Toprak artık petrol kadar önemli
2
Gramı bile hayat kurtarıyor
3
Migros karını artırdı
4
Üç fincan kahve ölüm riskini azaltabilir
5
‘Patatesleri devlet alsın’ talebi
6
Bağırsaklara "ananas suyu" tedavisi
7
White Corner AVM’de halk buluşması
8
Tüketmeden önce duygusal muayene olacak
9
Peynir ve zeytin masum değil!
10
Bitki kaçırana hapis cezası
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12