Universidad Politecnica de Madrid Gıda Teknolojisi Bölümü araştırmacıları tarafından çölyak hastaları ve sporcular için antik bir tahıl olan teff unundan fonksiyonel bisküvi geliştirdi.
Bu yeni formülü patenti için başvuruda bulunuldu ve patentin alınmasının hemen ardından üreticilerin yeni ürünü pazara süreceği belirtildi.
Yeni geliştirilen bu fonksiyonel bisküvi Etiyopya ve Eritre'de kullanılan karbonhidrat ve lif bakımından zengin glutensiz bir tahıl olan teff unundan yapıldı. Araştırmacılar bisküvi formülünde genellikle glutensiz gıdalarda gereken ilave yağ ve yapay kalınlaştırıcıya gerek olmadığını, dolayısıyla kalori miktarının düşük olduğunu söyledi.
Yeni ürünün sporcular ile diyabet ve anemi hastaları için uygun olduğu belirtildi. Ayrıca ürünün fiyatının piyasadaki benzeri ürünlerinkinden daha düşük olacağı vurgulandı.
Gıdahattı
Antik tahıldan glutensiz fonksiyonel bisküvi
Araştırmacılar tarafından çölyak hastaları ve sporcular için antik bir tahıl olan teff unundan fonksiyonel bisküvi geliştirildi.
YORUM EKLE
1
Nestlé yönetiminde bayrak değişimi
2
İtalyan restoran devi Türkiye'de şube açıyor
3
Kalbi koruyan Ramazan önerileri
4
Uncular fındıkçıları sollamaya hazırlanıyor
5
Tüketmek için sayısız sebebiniz var
6
Günde 5 milyon lahmacun yiyoruz!
7
Pirinç üretimi artmaya devam ediyor
8
Fındıkta sözleşmeli tarım dönemi
9
Hurmanın faydaları saymakla bitmiyor
10
Bakan Yazıcı'dan Çaykur açıklaması
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12