Antik tahıldan glutensiz fonksiyonel bisküvi

Araştırmacılar tarafından çölyak hastaları ve sporcular için antik bir tahıl olan teff unundan fonksiyonel bisküvi geliştirildi.

Antik tahıldan glutensiz fonksiyonel bisküvi

Universidad Politecnica de Madrid Gıda Teknolojisi Bölümü araştırmacıları tarafından çölyak hastaları ve sporcular için antik bir tahıl olan teff unundan fonksiyonel bisküvi geliştirdi.

Bu yeni formülü patenti için başvuruda bulunuldu ve patentin alınmasının hemen ardından üreticilerin yeni ürünü pazara süreceği belirtildi.

Yeni geliştirilen bu fonksiyonel bisküvi Etiyopya ve Eritre'de kullanılan karbonhidrat ve lif bakımından zengin glutensiz bir tahıl olan teff unundan yapıldı. Araştırmacılar bisküvi formülünde genellikle glutensiz gıdalarda gereken ilave yağ ve yapay kalınlaştırıcıya gerek olmadığını, dolayısıyla kalori miktarının düşük olduğunu söyledi.

Yeni ürünün sporcular ile diyabet ve anemi hastaları için uygun olduğu belirtildi. Ayrıca ürünün fiyatının piyasadaki benzeri ürünlerinkinden daha düşük olacağı vurgulandı.
Gıdahattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52