İspanya, Barcelona Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre, balık, meyve, sebze ve tahıl ağırlıklı beslenme tarzı olan Akdeniz diyeti, yaşlılarda kalp krizini ve felç riskini yüzde 30 oranında azaltıyor.
Beş yıl süren araştırmaya katılan, yaşları 55 ile 80 arasındaki 7 bin 500 kişi, üç gruba ayrıldı. İlk grup, Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi olan zeytinyağı ve sebzeyle beslendi. İkinci grup, tahıl ağırlıklı yemekler yedi. Son grup da daha fazla kırmızı et, doymamış yağ ve tatlı tüketti. Sonuçta, ilk iki gruptakilerin üçüncü gruba oranla daha az kalp sorunu yaşama riski olduğu ortaya çıktı.
hurriyet.com.tr
Akdeniz mutfağı hayat kurtarıyor
Balık, meyve, sebze ve tahıl ağırlıklı beslenme tarzı olan Akdeniz diyeti, yaşlılarda kalp krizini ve felç riskini yüzde 30 oranında azaltıyor.
YORUM EKLE
1
630 kilo at etini millete yedirdiler!
2
Finike Portakalı tehdit altında
3
TÜİK hesabı çiftçiyi mağdur ediyor
4
'Can Erik' 10 gün sonra piyasada
5
Fransız Mutfağı'na "Fast Food" darbesi
6
Sigara tiryakileri 'köri' tüketsin!
7
Buğdayın en değerli kısmını kim yiyor?
8
Gıdada ihracat kriz dinlemiyor!
9
Ülker artık aile şirketi değil
10
Yağışla şişen zeytinin yağı azaldı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:02
GÜNEŞ
07:28
ÖĞLE
12:53
İKİNDİ
15:40
AKŞAM
18:07
YATSI
19:28