Yumurta haşlarken karşımıza iki sorun çıkar. Birincisi yumurtaların kaynarken çatlaması ve içlerinin çıkmasıdır. Yumurtayı soğuk suya koyup yavaş ateşte kaynatırsanız çatlama ihtimalini azaltmış olacaksınız.
Diğer bir sorun da yumurtanın kabuklarının inatla soyulmamasıdır. Kaynattığınız suya bir çay kaşığı karbonat eklerseniz kabukların daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.
milliyet.com.tr
Yumurta kabuğu kabusunuz olmasın!
Kahvaltıda haşlanmış yumurta yemeye bayılıyorsunuz ancak kabuklarını soymak işkence gibi mi geliyor? İşte pratik bir çözüm.
YORUM EKLE
1
Domatesin ateşi Ramazan'da sönecek!
2
Doğal eczane yaz meyveleri
3
Süt fiyatları yükselme eğiliminde
4
Paketli ekmek pazarı büyüyor
5
Ramazan'da baklavanın tadı kaçmasın!
6
Bıldırcın yumurtasına yoğun talep
7
Hububat hasadı verimli geçiyor
8
FDA Muratbey'i onayladı
9
Domates fiyatı bu yüzden mi yükseliyor?
10
Tuz paketlerine uyarı yazısı geliyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12