Yoğurdun, yüksek tansiyonu düşürdüğü belirlendi. Amerikan Kalp Vakfı'nın araştırmasında, kaloriyi artırmadan öğünlere yoğurt eklenmesinin yüksek tansiyonu düşürebileceğini gösterdi.
Araştırmaya, başlangıçta yüksek tansiyonu olmayan 2 binden fazla kişi katıldı. 15 yıl süren araştırma boyunca 3 farklı dönemde katılımcıların yoğurt yeme alışkanlıkları değerlendirildi.
Yoğurt yeme alışkanlığına sahip kişilerde yüksek tansiyon riskinin az ve büyük tansiyonunun normal olduğu görüldü.
Araştırmacılar, üç günde bir yaklaşık bir kase yağsız yoğurt tüketenlerde yüksek tansiyon riskinin yüzde 31 düşük olduğunu vurguladı.
Yüksek tansiyonu düşürüyor
Amerikan Kalp Vakfı'nın araştırmasında, kaloriyi artırmadan öğünlere yoğurt eklenmesinin yüksek tansiyonu düşürebileceğini gösterdi.
YORUM EKLE
1
OECD ülkelerinde tarım desteği azalıyor
2
Reklam pastası gıda ile büyüdü
3
Milyon dolarlık 'patlamış mısır tazminatı'
4
Tarıma yatırım küresel barışa yatırımdır
5
Çeltiğin tonu bin 165 lira
6
13 hububat deposunun temeli atıldı
7
Meyve ve sebzenin yükünü Antalya çekiyor
8
Pirinç üreticisi ihracatını artırıyor
9
Marmara'da palamut bolluğu yaşanıyor
10
Süt dağıtımı bu yıl da devam edecek
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12