Yoğurt suyu, sağlık açısından son derece önemli! Çoğu zaman çöpe dökülen yoğurt suyu, sağlık açısından son derece önemli olan B2 vitamini bakımından oldukça zengin.
Türkiye’de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan B2 vitamini, vücudun protein, karbonhidrat ve yağlardan daha fazla faydalanmasını sağlıyor. Genellikle yoğurdun kalitesini azaltacağı ve lezzetini bozacağı düşüncesiyle yoğurdun suyu dökülüyor. Halbuki B2 vitamininden faydalanılması için yoğurt suyunun dökülmemesi veya başka alanlarda kullanılması gerekli.
Protein, karbonhidrat ve yağların faydasını artırıyor
B2 vitamini eksikliği göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olur. Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren Riboflavin (B2) vitaminidir. B2 vitamini protein, karbonhidrat ve yağlar ile etkileşim içine girerek onlardan daha fazla faydalanılmasını sağlar. Bu vitamin yoğurt suyunun yanı sıra tarhana gibi yiyeceklerde de bol miktarda bulunmaktadır. B2 vitamininin azalmaması için bu yiyeceklerin güneş ışığından uzak tutulması gerekir. Bazı bölgelerde tarhananın güneş ışığında kurutulması alışkanlığı bu nedenle yanlıştır. Aynı şekilde güneş ışığında kurutulan tüm süt mamullerinde de vitamin kaybı olmaktadır.
Dr. Nurten Budak
Yoğurdun suyunu dökmeyin!
Çoğu zaman çöpe dökülen yoğurt suyu, sağlık açısından son derece önemli olan B2 vitamini bakımından oldukça zengin.
YORUM EKLE
1
Tüketiciye 'bozuk kumanya' uyarısı!
2
"Baskil kayısısı" dünya pazarında
3
Ramazan’da fiyat artışı yaşanacak mı?
4
Halk Ekmek'in tuzu az tadı çok!
5
İstanbullu Ramazan pidesini zamlı yiyecek!
6
Gıda denetimlerine Ramazan ayarlaması
7
Güneydoğu ihracatta birinci oldu
8
Aşırı sıcak hafif gıdaya yöneltecek
9
Tatlandırıcı ithalat tebliğinde değişiklik
10
Şeftalide fiyat şoku ihracatla aşılacak
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12