Soğan suyu ve bal karışımının boğaz enfeksiyonuna etkisini inceleyen Konya Özel Güventaş Lisesi öğrencileri İrem Hira Yuca ve Fatma Nurbanu Turan, bu konuyu mercek altına aldı. Yuca ve Turan'ın, proje danışmanı öğretmenleri Serap Tolu ile birlikte yürüttükleri çalışma 4 ay sürdü.
Öğrencilerden Fatma Nurbanu, halk arasında çok bilinen soğan suyu ve bal karışımının boğaz enfeksiyonuna etkisini bilimsel olarak araştırdıklarını söyledi.
İrem Hira Yuca ise karışımı bakterilere enjekte ettikten bir gün sonra sonuçların rahatlıkla görülebildiğini ifade etti.
Yuca, "Enjekte ettiğimiz yerin etrafında çeşitli genişlemeler oluşuyor. Bu genişlemelerin çapı ne kadar büyükse karışım o kadar etkili demektir. Bizim karışımımız 26 milimetre genişlemeye sahip. Beta Hemolitik Streptokok dediğimiz bakteriler, penisilin ile tedavi ediliyor. Penisilin ise 24 milimetre genişletti. Yani karışımımız penisilinden daha etkili. Hem daha pratik hem de doğal" dedi.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 44'ncüsü düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na katılan iki öğrenci, Isparta'da geçtiğimiz ay, yarışmanın bölge sergisinde de projelerinin sunumunu yapmıştı.
haber7.com
Soğan suyu ve bal penisilinden daha etkili
Konya'da iki lise öğrencisi, hazırladıkları projeyle, soğan suyu ve bal karışımının, bakteriler üzerinde penisilinden daha etkili olduğunu ortaya koydu.
YORUM EKLE
1
Biyokorsanlara karşı savaş
2
Yerli enginarda hasat dönemi başladı
3
Serada erkenci kiraz ürettiler
4
Kuru kayısının depolama normları belirlendi
5
GDO konusunda yeni açıklama!
6
Biyogüvenlik Kurulu'ndan GDO açıklaması
7
Gıda Bakanlığı'ndan 'güvenilir gıda' yarışması
8
Pirinçte yüksek kurşun oranı şoku!
9
Devlet 'tuz'a 100 milyon dolar ekecek!
10
Balık fiyatlarında büyük artış var
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:26
GÜNEŞ
07:56
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:10