Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan yiyecekler bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü çok besleyicidir.
Buğdayın kepekli olanı daha faydalıdır. Buğday bağırsıkları çalıştırarak kabızlık oluşumunu engellemektedir. Sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Beyni ve gözü kuvvetlendirdiği gibi cinsel isteği de arttırmaktadır.
Buğdaydan elde ed,len buğday yağı cilt ve saç bakımı için çok faydalıdır. Buğday yağı kırışıklıkları engelleyerek yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca saçlara yumuşaklık ve parlaklık kazandırır. Buğday aynı zamand kuvvetli bir antioksidandır.
Sindirim sistemini rahatlatıyor
Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelini oluşturuyor. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepeğin etkileri şaşırtıyor...
YORUM EKLE
1
Fındıkta düşük fiyat tepkisi
2
Ramazan'da 34 milyar harcadık
3
Cimin Üzümü hasadı başladı
4
Refahiye'de 'bal' gibi bir festival
5
Carrefour Yunanistan ve Singapur'dan çekildi
6
Türk üzümleri temiz çıkışı
7
Suriye'ye yardım ihalesini Yonca aldı
8
'Uçan aşçılar' kısa mesafede de servis yapacak
9
Arbel iki ülkede daha tesis satın almaya hazırlanıyor...
10
Real ve Carrefour Türkiye'den çekiliyor!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12