İnönü Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, dut çekirdeğinden elde edilen yağın, omega 6 asidi ve antioksidan özellikli E vitaminleri açısından zengin olduğu belirlendi.
Darende Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Uluata, "Bazı Bitkisel Yağların Karakterizasyonu" konulu doktora tezinde, bazı meyve çekirdekleri ve tohumlar üzerine araştırma yaptı.
Uluata'nın tez danışmanı İnönü Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (İBTAM) Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurhayat Özdemir, hiçbir zararı bulunmayan dut çekirdiği yağının, kalp rahatsızlığı olan ya da yüksek kolesterolü bulanan insanların da kullanabileceklerine işaret etti.
Kalp rahatsızlığı için dut çekirdeği
Dut çekirdeğinden elde edilen yağın, omega 6 asidi ve antioksidan özellikli E vitaminleri açısından zengin olduğu belirlendi.
YORUM EKLE
1
Meyve suyu diye renkli kimyasal içmeyin!
2
Komili 135. yılını kutladı
3
Su ürünleri sektörü yeni pazar arıyor
4
Fas'a kayısı ihracatı yapacaklar
5
Sütte "anlık takip sistemi" geliyor
6
Balparmak'tan Mini One hediyeli kampanya
7
Baklava AVM'leri de tatlandıracak
8
Burger King Gürcistan'a da girdi!
9
Yemekten sonra çaya veda!
10
Eker süt yeni özel UHT ambalajında
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12