Özellikle mutfağa yeni adım atanlar için gerekli temel bilgilerin başında pişirme yöntemleri gelir.
Buğulamak
Yiyecekleri bir kap içinde ve fırında, kendi suyunda veya çok az su katarak, yenebilecek kıvama kadar pişirme işlemidir.
Buharda pişirme
Yiyeceğin sadece buharla temas ederek pişirilmesi işlemidir. Bunun için kaynar su dolu tencerenin üzerine kevgir konularak, onun da üzerine sebzeler yerleştirilerek pişirilir ya da bu işlem için üretilmiş kevgirli tencereler kullanılır.
Haşlamak
Yiyecekleri sıcak su dolu bir kap içinde yumuşayana kadar pişirme işlemidir.
Kızartmak
Yiyecekleri, içinde bol kızgın sıvıyağ bulunan bir kapta, rengi iyice dönüp, yenebilecek kıvama gelene kadar pişirme işlemidir.
Sote etmek
Yiyecekleri, bir miktar yağla birlikte kapağı açık olarak, yüksek ateşte, arada bir karıstırarak ve rengi hafif dönene kadar pişirme işlemidir.
Fırında pişirme
Yiyeceklerin, ısıya dayanıklı bir kap içine konularak fırında pişirilmesi yöntemidir.
Izgara etmek
Izgara üzerine konulmuş ve hafif yağlanmış yiyeceğin önce yüksek, sonra düşük ısıda pişirilme tekniğine verilen addır.
Poşe etmek
Bir tür suda pişirme yöntemi olup, önce harlı ateşte başlanır ve su kaynadıktan sonra ateşin altı kısılıp yiyeceğin ağır ağır pişirilmesi esasına dayanır.
Sofra
Hangi şekilde pişirmek istersiniz?
Mutfağa yeni adım atanlar için gerekli temel bilgilerin başında pişirme yöntemleri geliyor. Peki siz hangi şekilde pişirmek istersiniz?
YORUM EKLE
1
Taze olduğunu nasıl anlarsınız?
2
Ekmekte 'domuz kılı-sistain' şüphesi!
3
Sebze ve meyve kurutma teknikleri
4
Maltız Köfte ilk corner dükkanını açtı
5
10 firmanın faaliyetleri durduruldu
6
Silifke yoğurduna yatırım çağrısı
7
Okul sütü sporcu sütü oldu
8
Sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenin
9
650 bin ton fındık bekleniyor
10
Porselen sanatının kaynağı Çin mi?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11