Sağlığımızı olumlu yönde etkileyen elmanın faydalarını az çok biliyoruz ama soyarak attığımız kabuğunun büyük önem taşıdığını daha önce duymuş muydunuz? Diyetisyen Adil Taldemir, elma kabuğunun yararlarını tek tek sıraladı.
- Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahip. Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi bulunuyor ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip.
- Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür.
- Obeziteyle mücadelede önemli bir kaynaktır.
- Hareketsiz olan yaşam tarzımızdan dolayı kas erimesini engellediği için vücudumuzun daha iyi gözükmesini sağlar.
- Kanser hücrelerinin üremesini engellemeye yardımcı olan elma kabuğu, bu yönüyle de cilde sürüldüğünde deriyi gerginleştirmede ve kırışmaya karşı birebir etkili.
- Diş sağlığı için de elma kabuğu çok faydalı. Dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir.
Yalnız tarım ilaçları ve diğer zararlı etkenlere karşı elmayı çok iyi yıkamanız gerektiğini unutmayın!
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve
Elma kabuğu bunlardan koruyar
Genellikle soyarak attığımız elma kabuğunun büyük önem taşıdığını daha önce duymuş muydunuz?

YORUM EKLE
1
Çöküntü zincirine Hollanda da eklendi!
2
Hububat ihracatı rekora koşuyor
3
Pastorize yumurtada rekabet kızışacak
4
Kızartma yağına yeni yönetmelik
5
Yerli patates tohumu toprağa düştü!
6
Puratos’tan 'annelere' anlamlı kutlama
7
Saray yeni ‘Godivalar’ arıyor!
8
Selva Kanada pazarına açılıyor
9
Yaz sofralarına lezzet katıyor
10
Grup Hatipoğlu yeni genel merkezine taşındı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER