Dereotunun bir çok faydası bulunuyor. Bu bitki Eski Mısırlılar zamanından beri tıbbı alanda oldukça yaygın olarak kullanılıyor.
Anne sütünü artırıyor, nefes açıyor, ağrı kesiyor
Salata, çorba, sos, balık ve et yemeklerinde kullanılan dereotunun tam bir şifa kaynağı olduğu belirtildi. Gaz söktürücü, yatıştırıcı ve hazmettirici özellikleri bulunan dereotunun nefes açmak ve kötü ağız kokulardan arınmak için yarım ya da bir çay kaşığı tohumunun çiğnenmesi yeterli olmaktadır. Dereotu mide krampları ve spazmlarında da oldukça etkili olduğu uzmanlar tarafından saptanmıştır. Ayrıca bitkinin tohumları kusma, hıçkırık ve karın şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinmektedir.
Nefes açıcı etkiye sahip
Dereotu tohumu, bal ile şerbet yapılarak içilirse kusmayı kolaylaştırıyor. Tohumlarından yapılan çay, bağırsak yanmaları, karın ağrıları ve idrar yapamama gibi durumlarda fayda sağlamaktadır. Dereotu çayı yapmak için, ezilmiş 2 çay kaşığı dereotu tohumunu, kaynamakta olan suya atarak 2-3 dakika kaynatılması yeterlidir. On dakika kadar çayın demlenmesi beklendikten sonra, her yudumda nefesin açıldığı hissedilecektir.
Anne sütünü arttırıyor
Dereotunun aynı zamanda sindirime yardımcı ve idrar söktürücü özelliğinin de bulunmaktadır. Düzenli tüketilmesi durumunda, emzikli kadınların sütünü arttırma gibi özellikleri ile de halk reçetelerine girmiştir. Çürüme, ezilme, sancı, öksürük, uykusuzluk, sarılık, iskorbüt, ağrılı yerler, karaciğer, safra ve bağırsak problemleri, böcek sokmaları gibi rahatsızlıklarda kullanılmaktadır.
Kolesterolü azaltıcı etkiye sahip
Tohumları, sindirim sisteminde ishale neden olan birçok bakteriye karşı vücudu koruyor. Lapası rahimdeki enfeksiyonları temizliyor. Hayvanlar üzerindeki denemelerde, damarlarda genişlemeyi arttırdığı ve kan basıncını düşürdüğü, solunumu teşvik ettiği ve kalp atış hızını azalttığı belirlenmiştir.
Dereotu'nun sağlık sırrı çok eski
Dereotu Eski Mısırlılar zamanından beri tıbbi alanda oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.
YORUM EKLE
1
Merkezi sinir sistemimizi koruyor!
2
Diyabet için şifa kaynağı
3
Fıstık rekoltesinde sevindiren artış
4
Helal Ürünler Fuarı İstanbul'da yapılacak
5
İlk ürünler açık artırmaya çıktı
6
Kuru bezelye tüketimi artıyor
7
Fiyatı hem eli hem de cebi yakıyor!
8
Ayçekirdeği yaşlanmayı önlüyor
9
Tokyo Michelin yıldızlı restoranlarda lider
10
Şimşek Bisküvi Gıda Worldfood İstanbul’da
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12