Sarımsağın içindeki bir maddenin gıda zehirlenmesine karşı kullanılan iki çok popüler antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı.
Sarımsaktaki dialil sülfid maddesi zehirlenmeye yol açan ve bakterinin yok edilmesini zorlaştıran bir tür biyofilmi kırıyor. Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan makaleye göre bu keşif yaşanan gıda zehirlenmelerinin tedavisinde yeni bir kapı açabilir.
Washington State Üniversitesi'nden Dr. Michael Konkel: "bu çok heyecan verici bir sonuç çünkü çevremizdeki bakterilerin ve gıdaların yol açtığı zehirlenmeleri önleme potansiyelini gösteriyor." dedi.
Campylobacter ABD ve dünyada en fazla görülen besin kaynaklı hastalığa sebep olan bakteri. Enfeksiyonun belirtileri ise genellikle kusma, kramp, karın ağrısı ve ateş oluyor.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Antibiyotikten 100 kat daha güçlü
Her derde deva olduğu yıllardır söylenir. Şifa özellikleri hadislerle desteklenen sarımsağın bu yönü sizi çok şaşırtacak…

YORUM EKLE
1
Fransız yemeğiyle Milli Takım temsil edilmez!
2
‘Süt’ün cezası çok ağır olacak!
3
Oktay Usta'nın resmi sitesi yayına başladı
4
Enginarın sağlığınıza mucize katkıları var!
5
SuperFresh’ten serinleten tatlılar
6
Hem sağlık hem lezzet bir arada!
7
Genç nesil süt tüketiminde yetersiz!
8
Skandalın yeni adı hazır kıyma!
9
Birlik yeni mağazalarla büyüyecek
10
Annelere hem lezzet hem ziynet!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER